RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Meister Scale P 47

<< < (32/71) > >>

mirce:
Danas sam završio "limarske" radove na prednjem delu trupa.
Prednja klapna je ulepljena na trup, a zadnju, manju, klapnu sam napravio kao sastavni deo aluminijumske ploče kroz koju će izlaziti cevi izduva. Pošto će se ova ploča moći skidati, sa njom će silaziti i zadnja klapna i time će se dobiti veći otvor za rad u tom delu trupa.

Evo par slika kako sve izgleda sad kad je gotovo...

Sledeći na redu je kokpit, potom karmani i trup je gotov...  (yay)

Pozdrav

Mirče

mirce:

mirce:
Zadnjih par dana sam radio na kokpitu...

Plastični delovi su kupljeni kod Dina u Meister Scale-u.
Za bočne strane sam napravio ojačanja od balze...

Pilotska stolica...

Otvore na instrument tabli sam odradio sa filcanim delom od Proxona...

Zadnja strana kokpita je pokrivena tankom balzom, a pilot je "dobio" zaštitnu ploču iznad glave. Sve u svemu kokpit izgleda ovako...

Juče mi je od Franka konačno stigao paket sa delovima. Doduše, zaboravio je da upakuje "dummy engine", ali i to je već poslato...
Pilot je veoma detaljno uradjen...

...i staje lepo u kabinu...

Na kabini je zaštitna folija pa je malo mutna...

Stigli su mi i ostali delovi za dalji rad na modelu. Sad, sem motora i elise, imam sve...

Za pneumatiku ne menjam firmu...

Tu su i mali ventili za unutrašnja vrata trapova...

Resto servoa...

...kao i male oznake za P 47, koje će doći na kraju...

U zadnjih par dana sam izšmirglao neke delove na kojima je postavljena staklena tkanina. Nešto sam već i špric gitovao i mogu reći da će trebati jako malo dodatnog gitovanja.
Baš sam zadovoljan kako za sada sve izgleda...

Ugradnjeno je sve u kutiju sa prekidačima. Sem glavnog prekidača, tu su Robartovi delovi za punjenje vazduha i merenje pritiska u sistemu, kao i mali prekidač za svetla.

Nadam se da ću danas naneti špric git i na ostale delove, a za koji dan, kad malo otopli, početi sa šmirglanjem krila...

I na kraju, ako imate mogućnosti kupite Zap-ove cijano lepkove. Ima ih više vrsta, a lepe fenomenalno. Ubedljivo su najbolji proizvod na tržištu...

Pozdrav

Mirce

disljenko:
Mirce pilot bas ekstra izgleda....bas mi se svidja kako radovi napreduju, samo napred !!!

mirce:
Hvala Dišljenko...

Radovi su nastavljeni špricgitovanjem i ostalih delova koji su do sada pripremljeni, a neke delove kokpita sam ofarbao u zeleo...

Na krilima sam počeo sa ugradnjom poklopaca trapova. Meister je dao sve poklopce, ima ih tri po trapu, već isečene od 1,2 mm avio špera.
No, problem je što sam trap malo viri iz krila, pa se neki poklopci moraju malo saviti da bi lepo nalegli na krilo i pokrili trap i točak...

Prvo sam pravio unutrašnji poklopac. Njega će pokretati mali pneumatski ventil.
Poklopac od špera sam iskoristio kao šablon i po njemu napravio nov od tankog aluminijumskog lima. Lim je sam po sebi mekan, ali kad se na unutrašnju stranu doda deo od špera, sve se veoma ukruti, a da se zakriviti...

Sve lepo naleže na krilo...

Potom su na red došle šarke. Morao sam da ih "ukopan" u drveni deo, a da ne bi blio procepa,  sa unutrašnje strane sam ulepio balzu...

Sledeći na redu je poklopac koji se fiksira na pokretni deo stajnog trapa. I za njega sam prvo kpristio "drveni" deo za šablon...

I ovaj poklopac lepo naleže na krilo...

Za sada toliko, nastavak sledi...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version