RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Meister Scale P 47
branek:
Perfektno!
Pilot izgleda nestvarno ovako... Biće super kad se završi.
Svaka čast. (res)
misha:
poklopci su legli ko guza na nošu
mirce:
Mišo, pazi sad tek kako je sve "leglo"...
Završio sam jednu stranu...
Iznad otvora gde se nalazi mehanizam trapa napravio sam poklopac i na njemu je šarka koja nosi vratanca od noge trapa.
Poklopac koji pokriva točak i koji radi sa trapom fiksiran je sa dve M-3 navrtke sa maticama...
Kao što se vidi na slikama, vratanca noge prelaze preko poklopca točka. Da ne bi zapinjala napravljen je mali radijus...
Gledao sam da izbegnem komplikovane "varijante" sa polugiama i "ball link-ovima". Držao sam se mojih "proverenih" metoda sa Panthera, gde poklopci dobro funcionišu.
Ceo sistem je ustvari veoma jednostavan, kad trap krene da se otvara, poklopac koji pokriva točak počinje da gura poklopac od noge trapa. Pošto je ovaj vezan za trap sa elastičnom vezum (za sada dok eksperimentišem je to gumica), poklopac noge trapa je stalno priljubljen uz onaj od točka...
OK, gumca nije najlepši detalj, ali biće zmenjena. Za sada je samo da vidim kako sve "fercera"...
Pošto gumica stalno povlači poklopac noge trapa, sa unutrašnje strane sam morao da dodam jednu pločicu od špera, kojom sam ukrutio ova vratanca...
Vrlo sam zadovoljan kako sve radi. Sistem je lak, jednostavan, svi delovi mogu da se skinu radi servisa ili zamene.
Sad sve to copy - paste na drugu stranu krila. Potom na red dolazi postavljanje malih pneumatskih ventila na unutrašnja vrata trapa...
Pozdrav
Mirče
pericamitic:
Bez ljutnje, ali Barbika je extra! :big smile
misha:
dobro izgleda. sve lepo lezi.
Nije mi jasno samo kako si planirao da postavis osovinu na koju dodje tocak.
Hoce li ona biti ravna sa strane gde je poklopac (na slikama se vidi da sa te
strane poklopac naleze na nogu)?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version