RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Meister Scale P 47
mirce:
Da, osovina dodje do poklopca, postavlja se sa strane gde je točak, a steže sa donje strane trapa, sa dva mala imbusa.
Osovina je već skraćena na meru, vidi se na ovoj slici:
Pozdrav
Mirče
mirce:
Evo danas završih poklopce trapova...
Zadnji posao je bio da se nameste mali pneumatski ventili koji otvaraju i zatvaraju unutrašnja vratanca.
Nisam puno filozofirao, nego sam napravio sistem sličan onom koji je Dino koristio na svom modeu i za koji kaže da radi savršeno.
Jedina razlika je u tome što sam ja sve namestio na drvenu pločicu koju mogu da skinem.
Kao što se vidi na slici, sa zadnje strane se nalaze 3 pločice koje sam zalepio za krilo. Da se ne bih mnogo "patio" sve sam prvo spremio, izbušio sve otvore i sa malim komadima duplo lepljive trake te male pločice zlepio za glavu ploču pneumatskog sistema.
Pošto sam odredio mesto gde se sistem postavlja, sa ZAP super lepkom sam zalepio one tri male pločice za krilo. Kad se lepak osušio samo sam odvojio glavnu ploču.
Kad sam krenuo da nameštam hodove ustanovio sam da geometrija poluge nije dobra, pa sam je zamenio.
Sa novom polugom namestio sam sve hodove i za sada, ovako bez vazduha imam utisak da set up dobro radi. Videćemo pod pritiskom kako će biti...
Pozdrav
Mirče
mirce:
Juče sam probao kako sve funkcioniše i sa vazduhom.
Morala su da "padnu" mala štelovanja, ali na kraju sve radi savršeno. Baš sam zadovoljan.
Ono što je najvažnije, kad su poklopci zatvoreni, sila koja ih drži je veoma velika, tako da "nema teorije" da će se otvarati tokom leta modela.
Pozdrav
Mirče
mirce:
Mali up date...
Ošmirglano je i krilo...
...špricgitovano...
...pregitovano ponovo...
Počelo se sa šmirglanjem...
Pozdrav
Mirče
disljenko:
Mirce citajuci neke clanke na RCU naletim na ovu sliku, tj. kako je neki lik resio otvaranje i zatvaranje repnih vratanca takodje na p-47. Mozda bi na ovaj nacin mogao da ustedis na tezini iza tezista ali jos bitnije dva servoa. Pa ako ti se svidja ovaj nacin mozes da ga iskoristis.....pozzzz !!!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version