RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Meister Scale P 47
mirce:
Danas su Dina iz Meister Scale-a stigli planovi i DVD od P 47...
Modeli u Kombinatu su poprilični ali, ovaj je baš OGROMAN...
Planovi imaju 6 tabaka, jedan od 2.5 metra dužine je trup, dva tabaka sa levom i desnom uškom i horizontalcem, i tri tabaka rebara i profila. Ova tri tabaka su namenjena modelarima koji žele da sami seku delove.
Najimpresiviji je trup, koji je već ovako u "dve dimenzije" mnooooogo velik. Pravi se slično Zirolijevim modelima, prvo ide rešetka na koju se navlače rebra, pa onda dalje redom...
Plan od trupa sam pokušao da slikam na stolu od radionice, ali čak ni uz Majinu pomoć nisam uspeo da ga "smestim" u jedan snimak...
...onda su pozvani prijatelji u pomoć...
...i evo slike...
Krila su iz dve polovine...
...u korenu 60 cm raspona...
Spaja ih drveni bajinet, koji se uvuče u kutiju izmedju ramenjača. Krila od napred imaju dva trna, a od nazad se šrafe u trup.
Interesantno je da je profil od dole skroz ravan, a od Clark Y se razlikuje sam o po malo "oštrijoj" napadnoj ivici...
Horizontalac je dosta manji nego na Helcatu, ali je trup od Thunderbolta duži, tj veća je poluga izmedju krila i repa...
Veoma sam zadovoljan sa planovima, na kojima, sem gde se postavlja koji deo od kita, ima i gde stoje i koliki su detalji, kao na primer, svetla, oznake, mitraljezi, poklopci trapova...
Ko će sed dočekati da se donesu delovi... Možda kad krenu jesenje kiše ipak iz Kombinata ode mail u Meister Scale: "Dino šalji "rebarca" bar za trup"...
Pozdrav
Mirče
SABURO:
Sta reci za projekat, a da vec nije napisano. Imam samo reci hvale za sve dosadasnje poduhvate, pa tako i za ovaj. (res)
Prelistavajuci sajt Model Airplane News-a, naleteh na clanak o ovom avionu, pa reko da podelim s vama:
http://www.modelairplanenews.com/blog/2011/03/25/meister-scale-giant-scale-p-47-thunderbolt/
Neverovatno realno izgleda na fotkama u letu, pogotovo mi se dopada ova u momentu sletanja!
Jedva cekam nastavak topic-a.
mirce:
Danas sam od Dina dobio mail da je skoro sve spremno za slanje. Skoro znači da je poslat pogrešan retrakt za repni točak, ali već je na putu novi...
Trenutno, najzanimljivija stvar je koliki će biti "taksimetar" za slanje ove dve kutije?
Nadam se da mi neće trebati "vode i šećera" da se oporavljam kad budem video cifru, a moguće je da baš neće biti mala, znajući kolika je kutija sa "drvenarijom"...
Ovih dana ću znati i to...
Evo dve slike kako to Dino pakuje:
Približava se polako dan početka novog projekta...
Pozdrav
Mirče
Sava:
:)aplauz šta reći nego, srećno. Da ponudim pomoć, i sam bih mogao da učim. Očekujemo berićetnu zimu. (work)
Pozdrav, Sava
Anakin:
Mirce,
Jel' blizu odluka kako ces ga farbati? Verujem da ti knjiga ne fali ali, ako te zanima, ja imam u PDF-u P-47 Thunderbolt Famous Aircraft of the world u kojoj ima 50ak originalnih kolor sema. Od onog naseg "Хајдука" do bolivijskog ") Thunderbolta. Sve su u ogromnoj rezoluciji, iz profila, taman kako treba, a ima i primera iz pticije/zablje perspektive. Sto je najbolje, apro po problema koji si imao sa onom pcelicom na zutom Hellcat-u, ovde pored vecine aviona koji imaju neki amblem, ima i uvelicani amblem pored. Ako treba, organizovacemo neko slanje.
Primer:
Da napomenem samo da je rezolucija knjige vise nego duplo veca od fotografije otvorene u punoj velicini.
Pozdrav! ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version