RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Meister Scale P 47
mirce:
Poenta ovakvog finisha je u tome da ga svako može napraviti, bez imalo straha da će nešto oštetiti na površini trupa ili krila.
Ja znam da je pravi P 47 imao nitne ravne sa površinom, ali za takve nitne morate koristiti lemilicu i cevčicu, pa nitne utiskivati u špric git.
Iskreno, ako se uradi kako treba, to bolje izgleda, ali koliko god da se pazi, na ovoliku količinu detalja, biće mnogo grešaka, koje se ne mogu ispraviti...
Izgube se one "u masi", ali kad se čovek zagleda može ih uočiti...
Pošto sam napravio i prodajem set za finiširanje modela, ovo mi je savršena prilika da prikažem i ceo postupak izrade i kako će sve na kraju izgledati.
Verijte mi na reč, biće to strava...
Pozdrav
Mirče
mirce:
Još se malo radilo, iako ne postizavam od ovi administrativni poslovi za Warbird Day...
Počeo je rad i na dummy motoru. To je prvi korak za ugradju pravog motora...
U sledećem broju, ugradnja MVVS-a...
Mirče
miša2002:
Što ne staviš šrafove sa upuštenom glavom, da ne strče toliko? mmmm
mirce:
Imam šrafove sa manjom glavom, ove sam stavio da vidim kako bi izgledale...
mirce:
Ubi me ova "administracija" za Warbird Day, skoro da ne stižem da modelarim...
Ofarbao sam "kobajagi" motor. Prvo u srebrno prednju stranu, potom sredinu u sivo. Dodato je par detalja...
Potom sam motor fiksirao na kapotaž, kako bih mogao da napravim držače.
Za početak držači su prilepljeni sa žutim (gustim) Zap cijanom (veoma dobro drži)...
...da bi sinoć dodao jednu traku staklene tkanine od 160 gr...
Dok se smola sušila, ofarbao sam zadnju stranu dummy motora...
Motor sam ubacio u kapotaž, ne bih li skinuo prve mere za odstojnike. MVVS je od fire wall-a udaljen skoro 12 cm, tako da sam smislio da napravim jednu medju ploču, na koju ću sa prednje strane postaviti motor (probaću da tu stavim i servoe za gas i saugh), a širi, spoljni deo ploče, biće zašrafljen za fire wall.
Prvo moram da odredim oblik ploče, da ne bih kasnije imao problem prilikom skidanja kapotaža...
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version