RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Meister Scale P 47

<< < (20/71) > >>

Anakin:
Dobro de. I ta kombinacija čipka (za malo slogove da permutujem) i krila može da bude... inspirativna. Sad, jes da nije crvena al dobro. Da li je nesto vangabaritno je stvar ukusa i licnih preferencija. ()-()

disljenko:
Mirce video sam na RCU tvoj post u kom si napiao da ces za elerone da koristis futaba S3305, zasto si se odlucio bas za te servoe kad cinimi se da sam negde procitao da ti se Hitec HS 645 MG bas dobro pokazao na hellcatu, pa zasto menjati. Cak ovaj hitec ima 1.1kg vecu vucnu silu. Mislim futaba je futaba ali....

mirce:
Dišljenko, nema neke velike tajne zašto Futaba a ne Hitec.

Prošle nedelje sam bio u Madjarskoj i nisam našao Hitec 645 MG, pa sam kupio Futabe 3305. Nažalost, ni njih nije bilo dovoljno (trebalo mi je 6, a našao sam samo 2).
Inače i Hitec 645 i Futaba 3305 su analogni metal gear servoi koji na 6V daju - Hitec 9,6 kg, a "Futabče" 8,9 kg vučne sile.
Za elerone, za Thunderbolta, ovolika vučna sila je sasvim dovoljna...

Nemam servoe ni za flapsove i elevatore, pa ću naručiti gore pomenute Hitec-e.
Za vertikalac imam jedan nov 645 MG...
Inače za ostale komande (gas, saugh, za pneumatski ventil, verovatno unutrašnje poklopce trapova...) kupio sam Futaba 3003. To su standardni servoi koji na 6V imaju 4,1 ili 4,2 kg vučne sile...

Malo sam radio na eleronima. Evo par slika...

Mislim da prelaz sa krila na elerone "može da prodje"...
U suboti dolazi Super Kontrolor Miša, pa mora sve da bude cakum - pakum...;namig

Pozdrav

Mirče

P.S. I još nešto, vezano za sliku one ribe gore u tangama... Jel znate kako se zovu tange posle sedam dana nošenja?  - Zlatna žica...  lol

mirce:
Srećnu Novu Godinu i sve najbolje u 2012 žele Vam

Miša i Mirče

misha:
Naravno, kao prvo,  zelim svima sve najbolje u Novoj godini. Pticurina izgleda fenomenalno. Kao i na modelima do sada,
Mirce je sve uradio pedantno. Pvi put sam juce video avion i zasta izgleda predivno, ogromno, ozbiljno, sto i dolikuje Thunderboltu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version