RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

KKcontroler i programiranje Atmegaxx8

<< < (2/3) > >>

miša2002:

--- Quote from: rolex on May 13, 2011, 09:49:51 AM ---Pa ako je zaključan probaj da ga obrišeš prvo.

--- End quote ---
"Zaključan" čip ne može da se "otključa" !

--- Quote from: flugzeug on May 12, 2011, 12:12:31 PM ---Bilo koji savjet ili iskustvo će mi dobro doći!   ???  mmmm

()-()

--- End quote ---

Ako nije "zaključan" znači da možeš da ga iščitaš, a samim tim i možeš da uđeš u programski mod !
Koliko sam razumeo, normalno ulaziš u programski mod, sa čipom koji nisi, prethodno, programirao sa tim programatorom, nakon programiranja ili reprogramiranja, više ne možeš da mu pristupiš !? Da li je tako?

flugzeug:
Nisi dobro razumio. Procesor je nov(atmega168), nikad programiran. Nemogu da udjem uopste u programski mod niti mogu da pročitam signature. Znači, obzirom da nisam isčitao signature nisam ni pokušavao da nesto programiram...
A imam pprocesor (atmega48) sa kojeg sam sa istim programatorom bez problema čitao i pisao.
Odma da naglasim da sam uzeo 2 x atmega168 i 1x atmega328. Isto se ponašaju.

miša2002:
Da li ti je ovo prvi kontakt sa programiranjem?

flugzeug:

--- Quote from: miša2002 on May 13, 2011, 02:40:22 PM ---Da li ti je ovo prvi kontakt sa programiranjem?

--- End quote ---

Ne

miša2002:
Da li koristiš program dobijen uz programator ? Ako ga koristiš, verovatno si podesio sve parametre za dati čip i ako je tako, a on i dalje ne vidi čip (procesor) onda ti nešto nije u redu sa samim programatorom ili kontaktima.
Imao sam sličnu zjbnciju i problem se rešio promenom USB porta i novom instalacijom softvera !?
Ako već nisi, onda skini sa Atmelovog sajta data šit i proveri načine programiranja, uslove i parametre.
...Da li uopšte vidi tj prijavljuje bilo šta kad ih staviš?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version