ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Polyquest Lipo

(1/3) > >>

Yu-men:
 ;namig

Nisam imao prilike da ih probam, pa me zato zanima.

Zasto su Polyquest Lipo baterije tako skupe ?

Po cemu su one to bolje od npr. Turnigy nano-tech, Rhino ili recimo Zippy baterija ?

Imao sam 3S 2200mAh 25C RockAmp Lipo koji je placen 50€.

Nisam primetio nikakvu razliku izmedju RockAmp-a i Rhino baterije, osim naravno da je duplo skuplja.

pozdrav

Danijel:
Razlika je u kvalitetu celija koje su u bat.
U broju ciklusa punjenja i praznjenja
kao i u kvalitetu praznjenja dok je u modelu
npr dualsky bat kada stavis u model i kada je gas na max napon pada 1volt
a kod bat. zipi napon pada npr za moju 5s 5000ma pod opterecenjem 15volt
dok dualsky drzi 18volt pa polako pada

A i jos nesto bateriju koju platis 50 eur nece sigurno da se naduva a da nikada nije letela ( mozda ako stoji 3 god)
kao npr onu "NOWU" zipy sto si mene prodao nova a naduvala se...

magic:
Dok se HK nije pojavio sa ovim cenama i svojim brendovima baterije su bile papreno skupe! Ja sam pre 3 godine za Kokam dao oko 700Eur i mislio sam da su bog zna sta dok nisam probao Rhino. Ono sto sam svojevremeno bio uradio je da probam da pronadjem sta su to stvarno Rhino baterije jer sam i dan danas skeptican da su iz Zippy fabrike. Svojevremeno sam bio doneo zakljucak da su one u stvari upravo Polyquest, mozda, ali samo mozda njihova B klasa, ali cak ako to i jesu imajuci u vidu da su Polyquest verovatno najbolje baterije na svetu (gomala drugih baterija su samo reberendirane Polyquest) onda je i Rhino fantastican.

Nanotech jesu proizvod od Zippija ali totalno nova hemija i pokazale su se jako dobro. Ostale brenodove sa HK koji jesu Zippy sam probao ali su Rhino bolje i dugovecnije.

Ja se jos uvek drzim Rhino ali sam upravo uzeo i 2 Nanotech za hotliner da i njih probam.

Naravucenije, ako patite od brenda, zelite najbolje i imate puno para onda Polyquest. Za nesto manje para imate imate Volt On sto je njihov novi brend. Za ostale Rhino ili Nanotech.

poz

Danijel:
Moje misljenje do 3s koristiti bilo kakve cak i turnigy su ok.
5s ili 6s samo skupe baterije flight power,  dualsky itd

ja koristim dualsky i nema bas ni jednu gresku
dok recimo rhino 6s sve su mi oslabile i to drasticno dok dualsky kao prvi dan
Primetim to kod helikoptera jer izgubi snagu cim stavim dualsky podivlja a iste i voltaza i ma

Yu-men:
 ;namig

Ja sam takodje za Rhino i Zippy.

Zippy imam od samog pocetka i jos uvek odlicno sluzi.

Rhino je po meni najbolji, rade kao svajcarac.

Nanotech sam skoro dobio i jos nemogu da im sudim.

Za sada rade odlicno, ali videcemo sta ce vreme pokazati.

Polyquest nisam nikad probao i cisto sumljam da moze biti duplo bolja od Rhino baterije, posto je i duplo skuplja.

Znaci samo je Brend u pitanju.

@ Danijel-e druze moj

Necu da ulazim u raspravu i kvarim ovu temu, ali moram da odgovorim na tvoj komentar.

--- Quote ---kao npr onu "NOWU" zipy sto si mene prodao nova a naduvala se...
--- End quote ---

Skoro mi je stigao novi BEC iz HK i odmah sam ga raspakovao i ukljucio, posle samo par sekunda je se zapalio.
Sta ja tu mogu ?
Baterija koju sam ti prodao je bila 100% nova i kod tebe se naduvala posle 10-11dana.
Sta ja tu mogu ?

Samo toliko od mene.

pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version