RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
pomoc oko rezervoara....
SABURO:
Postavi u visinu ose motora.
Lazo:
Naj idealnije bi bilo da centralna linija rezervoara bude u visini dizne na karburatoru. Tako se omogućava da motor radi pod istim uslovima napajanja i u normalnom i u leđnom letu. Takođe bi bilo dobro da rezervoar bude što je moguće bliže motoru. Pri tome se mora voditi računa da se težište modela kreće u dozvoljenoj margini pri pražnjenju rezervoara.
(pijemo)
sarkecca:
hvala puno ,posto ja sam postavio ispod ose motora i desavalo mi se da mi se gasi cim pomerim avion u neku stranu.
Lazo:
To sa visinom je lakše da se reguliše. Veći problem je sa udaljenošću od motora. Što je veća udaljenost, to su veći problemi u napajanju i u radu motora pri penjanju i poniranju. Pri penjanju se smeša osiromašuje, a pri poniranju obogaćuje... Cela ta problematika je inače prilična zubna bolest, pa, ako već nisi definitivno odlučio da ideš na glow motor, ič ne bi bilo lošo da razmisliš o elektro pogonu. Priča se time znatno pojednostavljuje, a i blagovremeno opredeljivanje za glow ili elektro varijantu znatno pojeftini dalje bavljenje modelarstvom.
Da rezimiramo, ne sugerišem ti ništa, osim da izvagaš jednu i drugu opciju.
(pijemo)
sarkecca:
druze vec par godina letim sa elektro modelima. Iskreno to je za malu decu po meni. Ako covek voli da se bavi ovim hobijem onda je to glow pogon. Zato idem po svaku cenu na tu varijantu pa nek bude skuplje ali zato je i dosta zanimljivije. hvala svima na brzim odgovorima. Pozzz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version