ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Kako pravilno "razraditi" novu Lipo bateriju
fenix:
Dragane :)aplauz (pijemo) sa ovim novim podacima mnogima ces ubuduce ustedjeti kako baterija tako i novca,naravno ko se bude pridrzavao ovoga.Kad sam ulazio u LiPo svijet imao sam punjac koji nije imao mod praznjenja baterija pa sam prilikom prvih letova sa novom baterijom vodio racuna o trajanju leta i rezimu letenja znaci bez velikog gasa.Na ovakav nacin sam formirao baterije.Sada kad imam punjac Hyperion EOS 0606i koji ima mod praznjenja svaku novu bateriju sam prvo praznio i punio sa 0.5C i prve letove takodje izvodio sa manjom amperazom.Ubuduce cu se pridrzavati procedure koju si do detalja ovdje objasnio.Veoma korisna informacija koja moze biti i u fazonu "ni sam ne znam zasto sam ovo ispricao ali uglavnom ne moze da skodi a cim ne skodi ... :big smile (pijemo)
magic:
Vrlo korisno:
http://www.rcuniverse.com/forum/m_10581780/tm.htm
poz
milance66:
Novu TURNIGY 3000mA 20C sam formirao na nacin kako je opisano i ostavio je napunjenu.
Posle par dana proverim napon i vidim da je jednoj celiji pao napon na 3.8V.
Dali to znaci da je ova celija neispravna mmmm
sloba_b:
Stigle su mi baterije iz HK al nisam kuci jos mesec, dva, dal treba nesto da se dopunjavaju ili mogu da stoje tako kako su stigle i da me cekaju?
firebird:
Najbolje da stoje tako kako su stigle i ako može smesti ih u frižider(pre toga lepo ih zatvori u neku vakuum činiju ili kesicu),više im odgovara hladnića za čuvanje nego neko toplo mesto.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version