AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
FPV videos
ak:
Gatti.Gatozza:
Ovo izgleda jako zanimljivo. Kako znaš koliki domet će imati stanica? Da li kad izgubi domet, avion sam krene nazad? Da li bi hteo da napišeš šta sve imaš u njemu od opreme? Kontam da ovo može da se stavi u neki easy star ili sličan avion.
ak:
--- Quote from: Gatti.Gatozza on October 30, 2013, 02:28:27 PM ---Ovo izgleda jako zanimljivo. Kako znaš koliki domet će imati stanica? Da li kad izgubi domet, avion sam krene nazad? Da li bi hteo da napišeš šta sve imaš u njemu od opreme? Kontam da ovo može da se stavi u neki easy star ili sličan avion.
--- End quote ---
Gore levo u postocima vidis RSSI (received signal strength indication), i to ti je okvirno trenutni kvalitet veze RC predajnika i prijemnika. On je uvek nesto nizi jer se ne menja linearno.
Ceo let je izveden sedeci na stolici, iza bazne stanice sa antenom predajnika koja nije poravnata sa prijemnikom. Cim ustanem i ispravim antenu popravi se prijem za nekih 15-20%.
Dodatno, ovaj RC predajnik ima dva rezima rada, tj. dve moguce izlazne snage. Low-power se koristi standardno a high-power po potrebi.
U slucaju pucanja veze automatski se ukljucuje RC receiver fail-safe koji ukljucuje RTH (return to home). U RTH rezimu rada model se automatski penje/spusta predefinisanim maksimalnim uglom na 100 metara visine i leti autonomno do pocetne tacke.
Negde na pocetku zadnjeg leta od 8km se vidi RTH u donjem delu ekrana na sredini da je aktiviran.
Na 8km je potroseno okvirno nesto oko 2000mAh od 6600mAh mogucih.
Moze i easy star ali je sporiji dosta i ne moze mnogo da ponese, mada je dobar za pocetak.
Ima relativno mnogo opreme unutra, ako ima zainteresovanih mogu i detaljnije da opisem cim nadjem vremena.
Milosh:
Stvarno jako lepo i za mene skroz zanimljiva dimenzija :mhm
Ako budes imao vremena napisi nesto vise o opremi i svemu sto imas u ovom modelu i sta je potrebno za jedan pristojan FVP,
posto ono cime bih se ja bas odusevio (recimo nekih 15ak Km) kosta (za mene) mnogo, tj trenutno je nedostupno.
I da, sta mislis da li bi bilo mnogo komplikovano da se na ASK-21 2m odradi FPV, s obzirom na mali prostor u trupu? mmmm
Hvala
ak:
--- Quote from: Milosh on October 30, 2013, 06:10:59 PM ---Stvarno jako lepo i za mene skroz zanimljiva dimenzija :mhm
Ako budes imao vremena napisi nesto vise o opremi i svemu sto imas u ovom modelu i sta je potrebno za jedan pristojan FVP,
posto ono cime bih se ja bas odusevio (recimo nekih 15ak Km) kosta (za mene) mnogo, tj trenutno je nedostupno.
I da, sta mislis da li bi bilo mnogo komplikovano da se na ASK-21 2m odradi FPV, s obzirom na mali prostor u trupu? mmmm
Hvala
--- End quote ---
Mislim da je taj ASK-21 dovoljno velik. Neko ga je vec preradio.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version