RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
SF47
kobac:
Hvala Rale!
Sad treba pripremiti tri šablone za rezanje stiropora. Jednu za korjen krila, jednu za spoj centroplana i uške i jednu za kraj krila.
Sad treba rebra i remenjaču izrezati vručom žicom i to sva odjednom!
To na kraju treba izgledati ovako
srpska posla:
Interesantno rešenje sekačice za stirodur, svaka čast.
Može li malo detalja o samom sečenju koliko ruku je potrebno za sečenje i koliko ovaj sistem sa točkovima i tegovima pomaže za ravnomerno sečenje itd. mmmm
kobac:
--- Quote from: srpska posla on May 29, 2011, 09:16:19 PM --- Interesantno rešenje sekačice za stirodur, svaka čast.
Može li malo detalja o samom sečenju koliko ruku je potrebno za sečenje i koliko ovaj sistem sa točkovima i tegovima pomaže za ravnomerno sečenje itd. mmmm
--- End quote ---
Dosta je posla oko podešavanja ali se isplati. U samom rezanju netreba nikakva asistencija s rukama. Osim što žica krene na samom početku profila i završi točno na kraju profila, uz to mjenja se brzina rezanja kad reže samo rebra i kad reže remenjaču ili izlazno pojačanje. Kad reže rebra skoro je duplo brže rezanje nego na remenjači. Tako da je rezultat bolji nego na nekim CNC mašinama. Vrlo bitno je kvalitetno izraditi šablone da ne zastajkuje na njima. Rrjšenje nije moje nađeno je na internetu pod gravitacijsko rezanje stiropora. Ta rješenja sam pojednostavio što je bilo više moguće.
Kad završim s opisom izgradnje modela opisat ću i pomočne naprave za njegovu izgradnju.
Ikarus:
To bi verovatno dosta nas koji koristimo stirodur u izgradnji modela interesovalo... Inace sve pohvale za inovativnost sa pecaroskim stapovima... :)aplauz
kobac:
Ma nije iovativnost u štapovima , na ovom forumu sam vidio jedrilica s okruglim remenjačama.
Inovativnost je u načinu rezanja rebara i remenjače odjednom. To je nemoguće na taj način raditi u balzi.
Znači novi materijali nove tehnike izgradnje.
Objasnit ću kako radi rezalica, nikad nisam snimao rezalicu, snimao sam ono što sam rezao tako da za sad nemem slika. Čim nešto počnem rezati snimit ću pa objavim.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version