RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

SF47

<< < (8/10) > >>

kobac:
I sami vidite da je izlazna ivica jako tanka i osjetljiva. Takve izlazne ivice su uzrok Flatera kod modela. To je razlog zbog kojeg sam učvrstio izlaznu ivicu, i to opet na neuobičajeni način.

Na slici je uvečana izlazna ivica doljnja oplata je krača od gornje a brušene su pod približno jednakim kutevima. Postojala je mogučnost da gornja i doljnja oplata budu jednako  dugačke ali bi onda kut brušenja bio duplo manji, oplate bi trebalo brusiti u vrlo šiljato. To je jako teško izvedivo u pjenastom materijalu.
Između oplata am ugradio Milar foliju koju sam svinuo pod kutem da prati gorni dio oplate. Ako netko nezna kako izgleda milar folija možete je vidjeti u svakoj LiPo bateriji odma ispod termo bužira.
Na slici je prikazana u žutoj boji.
Uvako to izgleda kad sam slagao izlaznu ivicu.

S tim sam rubom više puta udario  u transportu  i još uvjek nema oštečenja :big smile

kobac:
Krajeve krila pojačao sam s aviošperom, još mi nije stigao vitroplast inače bi njega stavio.

Spoj centroplana je od Aluminijske cjevi 18mm malo dorađene (ručno) i taman paše u štap.

Centroplan i uška su spojeni s karbonskom cjevi 8mm.

Pošto su uške pod kutem u odnosu na centroplan spoj je rješen ovako.
Ugrađena je Aluminijska cjev u štap i to tako da je u štap uguran stiropor u koji sam utisuo Al cjev i to sam fiksirao tankim slojem epoxy smole s puno mikrobalona. Kad se stvrdnulo ostatak štapa sam ispunio poliuretanskom pjenom. Mitopur sam stavio u špricu za injekcije dodao vode i jako mješao, kad je ljepilo uzelo vode koliko je moglo višak sam izlijao, još malo promješao i utisnuo u štap. Kad je otvrdnulo višak sam odstranio i iskopa dva mm iz štapa, u tu udubinu sam ponovo stavio epoxy s mikrobalonima. Odma sam namazao zadnje rebro s tim epoxy-em i na to zaljepio pojačanje od avošpera. To pojačanje sam napravio nešto malo veče od zadnjeg rebra, tako da ga mogu naknadno pobrusiti točno uz oplatu.

kobac:
Sad treba odrezati i postaviti elerone, postaviti komande i spojiti krilo

Evo prvi put je krilo spojeno (yay)

kobac:
Sad treba spojiti komad štapa za trup s krilima. Na WEBu sam našao više rjršenja ali su mi sva bila preteška.Odlučio sam se za kombinaciju milar folije vitroplasta i stirodura. Milar foliju sam zaljepio oko pola štapas unutrašnje strane folije zaljepio sam vitroplast 0,5mm s obje strane. Dobivenu šupljinu iznad štapa ispunio sam s stirodurom. Milar folija i vitroplast su bili dosta veči od potrebnog. Kad sam podesio kut krila zacrtao sam oblik krila i naknadno doradio nosač krila.

U prostor između dosjednih površina krila točno stane prijemnik

Kroz rupu u štapu sam provukao žice za komande repa i upravljane kontrolerom.

Žice za komande elerona provlačim kroz rupe u boku.

Dosjed Aluminijske cjevi napravio sam malo veči kako bi mogao podesiti okomitost krila na trup. Al cjev sam namazao s odvajivačem za kalupe, a zračnost u dosjedu ispunio sam s Epoxy+mikrobaloni. U to sam postavio cjev i dobio dam vrlo lagan i čvrst spoj krila s trupom.

kobac:
Rep

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version