RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

Problem glow svecice

<< < (2/4) > >>

dimitri:

Pokusaj sa svecicom, druge firme ili serije,to je  najednostavnije .
        Radovan.

Dejan Dobricki:

--- Quote from: misha on June 01, 2011, 12:22:12 AM ---meni je na novom s max-u svojevremeno takodje crkla prva svecica.
negde sam u to vreme pronasao da motor ne treba prvi put paliti ako je nova svecica unutra vec sa starom!?

takodje proveri da ti napon koji dovodis na svecicu nije prevelik. kod koriscenja power panela, lako se desi
da se konektroti umesto u 1.5 ustekaju u 12 V

--- End quote ---

motor ne treba razradjivati sa novom svecicom jer pri razradi sitni opiljci se lepe na svecicu i samim tim je unistavaju , a za razradu je nepotrebno unistavati novu svecicu

poz

dimitri:

Mnogo  novih  motora sam razradjivao sa  novim svecicaam i nikada  mi se  nije desilo da u
 postupku razradjivanja  svecica "ctkne" ili "propusti".Bile su to razne  firme motora, OS MAX, SAITO,
 MVVS, ASP, dvotaktni i cetvorotaktni ali bas uvek sm koristio najkvalitetnije svecice, nekada
 davno dok smo kupovali od Graupner-a OS svecice tako i danas Originalne OS svecice. Tacno je to
 da opiljci mogu  unistiti vlakno ali,OS Max, Saito, imaju "ciste tehnologije" tako da je kod njih to skoro
 nemoguce.Bas  ta "cista  tehnologija"  obezbedjuje da je i vreme potrebno za razradjivanje  motora 
 svedeno na  minimum.Jedan od uzroka "crkavanja " vlakna na svecici je i mnogo  vibracija  na prvom mestu
 usled  ne balansirane  elise pogotovo kod svecica sa tanjim vlaknom.
 Pozdrav od Radovana

guga:
Ljudi hvala na detaljima ali meni nije izgorelo vlakno vec liskon uslad cega mi propusta kopresiu motor.

orao:
Druze jer su kupljene u istoj prodavnici?Pitam da bi ustanovili dalije serija problem ili motor.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version