RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

E-savage Road Boy

<< < (5/10) > >>

matovic:
Pod losim kvalitetom dela sam mislio na ovo :)

To je druga nezgoda posle felne  :big smile

Sto se tice felni, ove su odlicne sto se tice kvaliteta kakvih sve ima. Alu felne na monsteru od 3.3" bi verovatno bile teske jedno 150-200g po komadu, plus guma od jedno 70-150g... mnogo tesko  (:sok:)

http://www.jpspro.com/images/a8-Cat%20small.jpg

3800g-4000g +/- tezina stock monstera bez tockova (zavisi od setup-a, ne racunam karbon sasije i ostalo)
alu tockovi 4x300g min = 1200g
------------------------------------
ukupna tezina min 5000g, u realnosti 5200+! To su vec krmace od monstera  (photograf)

Kao sto Bigneda kaze, tu bi svasta pucalo :)

U principu idealna tezina tocka ne bi trebalo da prelazi 200g po korneru, a to je sa alum felnama nemoguce.

vlada.bgw:
Au   ")  , pa ti vise cekas delove nego sto vozis ... zato kazem , baterija NIMH , Brushed motor , ide 40 Km/s i cepaj do mile volje , ne puca nista ;)

I ja sam u sklapanju Reely Titana trenutno , moram da obrnem rotaciju motora nekako a sensored je u pitanju  mmmm

magic:
Poenta je kupiti model koji je sa inzenjerske tacke gledista konstruisan tako da moze da izdrzi veca naprezanja. Jer mislite da su automobili od 500 i vise eura samo na izgled lepsi i da imaju karbonske, titanijumske i ostale hi-tech delove samo fore radi?

Odlican primer je i Ultima SC koja i u osnovnoj varijanti ide sasvim pristojno sa brushed motorom. Porucio sam za nju brushless od 3300kV ne zbog toga sto ce ici za nijasnu bolje vec zato sto nema odrzavanja motora a sam ESC ima mnogo vise podesavanja za finiji rad a istovremeno taj kombo nece izlomiti model. Kada bih ubacio neki motor od recimo 5000kV sigurno bi bilo problema u eksploataciji ali zato postoji Ultima SC-R koja prakticno kosta skoro 2,5 puta vise i koja bi bez problema nosila i taj jaci motor. Imate na netu razlike izmedju ta 2 modela pa lepo moze da se vidi koji su delovi ojacani i koji mogu da istrpe veca naprezanja ali zato i kostaju vise.

Skoro je bio ovde predstavljen na forumu grafikon odnosa cene i kvaliteta, i znate i sami da dzabe a da valja nema pa skoro nikad, kazem skoro nikad jer je cena Ultime SC RTR takva da je to ono "skoro nikad" za ono sto dobijete. Jednom kada covek uzme u ruku model od poznatog brenda i posle toga nesto drugo, ama bas sve mu postane jasno!

poz

Bigneda:

--- Quote from: vlada.bgw on July 12, 2011, 12:27:03 PM ---Au   ")  , pa ti vise cekas delove nego sto vozis ... zato kazem , baterija NIMH , Brushed motor , ide 40 Km/s i cepaj do mile volje , ne puca nista ;)

I ja sam u sklapanju Reely Titana trenutno , moram da obrnem rotaciju motora nekako a sensored je u pitanju  mmmm

--- End quote ---

mala zabluda oko brushed motora, oni su puni problema u odnosu na brushless koji kad se hermeticki zatvori traje jako dugo, ako se ne pregreje :)

matovic:
Stigli diferencijali konacno  :)aplauz

Koju mast da stavim a da mogu da je kupim kod nas? Neka oznaka, brand.... ???

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version