RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Elektro klub klasa Off Road 1:10 2WD

<< < (5/22) > >>

magic:

--- Quote from: sman on November 17, 2011, 09:19:14 PM ---ma , mislio sam da ustedim neki dolar mmmm, jer imam dosta baterija s kojim vozikamo po malo druge sprave, a uglavnom su sa tri celije...

--- End quote ---

Ne preporucujem baterije koje nisu u tvrdom pakovanju da se koriste na auticima jer sam svedok licnih i tudjih prevrtanja i kotrljanja modela po stazi i konsekventnog izletanja baterija iz lezista. Tako se samo brzo ostete.

Drugo, ako neko stavi 2200 3S 20C na autic dosta ce joj skratiti vek trajanja. Zasto? Pa samo pogledajte za koje peak struje su projektovani ESC od autica. ESC od 35A trpi u peaku i do 190A zato sto se takve struje stvaraju kod kocenja. E sad zamislite koliko je jedna prethodno spomenuta baterija srecna zbog toga!

poz

todor:

--- Quote from: magic on November 19, 2011, 09:10:35 AM ---
--- Quote from: sman on November 17, 2011, 09:19:14 PM ---ma , mislio sam da ustedim neki dolar mmmm, jer imam dosta baterija s kojim vozikamo po malo druge sprave, a uglavnom su sa tri celije...

--- End quote ---

Ne preporucujem baterije koje nisu u tvrdom pakovanju da se koriste na auticima jer sam svedok licnih i tudjih prevrtanja i kotrljanja modela po stazi i konsekventnog izletanja baterija iz lezista. Tako se samo brzo ostete.

Drugo, ako neko stavi 2200 3S 20C na autic dosta ce joj skratiti vek trajanja. Zasto? Pa samo pogledajte za koje peak struje su projektovani ESC od autica. ESC od 35A trpi u peaku i do 190A zato soto se takve struje stvaraju u kocenju. E sad zamislite koliko je jedna prethodno spomenuta baterija srecna zbog toga!

poz

--- End quote ---

Potpuno se slazem sa tobom u svim stavkama. Narocito za baterije za autic,e obavezno uzeti one hardcase, licno meni se baterija od prevrtanja (samo je prevrtanje bilo u pitanju) jedna celija nabrekla.
Takodje, treba uvek trba uzimati bateriju sa vecim C, ne samo sto su kvalitetnije, mogu da se pune sa vecom strujom nego vise iz razloga koji je magic spomenuo u predhodnom postu.
poz

sman:
a to li je muka mmmm! eto, jos nesto sam naucio...hvala momci na informacijama... ()-()

todor:
evo o cemu sam pricao

znaci jedna celija je skroz otisla. Baterija moze i dalje da se koristi ali samo kao 2s.
Znaci moram precizno ovo uraditi, tj odvojiti unistenu celiju od ove dve sto su dobre i imam bateriju sa 2s.
Inace ovu bateriju drzim napolju, koz zna sta moze da joj se desi  :pop: (dok ne uklonim ovu losu celiju).
Poz

sman:
Evo. danas sam i ja narucio Kyosho Ultimu SC. Da vidim i ja  razliku izmenju elektro i nitro varijante, a i pogon na zadnim tockovima mi je zanimljiv (vozio sam dugo opel omegu, lepo je isla (yay)).  ()-()

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version