ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Greska pri LiPo praznjenju

(1/3) > >>

An-2 colt:
Nova baterija u fazi razrade 2C Welpower 700Mah, pri kraju praznjenja jedna celija naglo padne na 2.45V i punjac mi alarmira i prekida praznjenje.Punjac RC PANDA B6,nivo praznjenja 3V po celiji i ne moze se menjati vrednost.Zasto opada naglo napon i da li je bat.ispravna?Kada stavim da se puni preko balansera lepo napuni i izbalansira!

soprano:
Desilo se isto i meni sa Turnigy baterijom koja je bila nova-nekoriscena.Prvo sam je napunio bilo je sve ok,kad sam poceo da je praznom jedna celija se ponasala isto kao i tvoja a punjac signalizirao gresku.Bio sam radoznao pa sam bateriju oljustio i mogao sam da vidim da je celija imala jednu malu rupicu na sebi.Onda sam to sve lepo pokupio i bacio u kantu.Uskoro stize druga pa ce da vidimo kakva ce ta da bude.Pozzzzz

An-2 colt:
Danas sam bas pratio praznjenje lepo prazni do neki 3.5V 80% isprazni bat. i onda jedna celija naglo krene da pada.

magic:
U sustini i nema potrebe da se prazne ispod 3,5V po celiji ali ti sto ti se ta celija tako ponasa znaci da ce joj zivotni vek svakako biti kraci nego sto bi trebalo.

poz

An-2 colt:
Kako da promenim visinu napona kad mi punjac ne dozvoljava,napon stoji na 3V.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version