RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Problem sa motorom/kontrolerom
matovic:
Situacija je sledeca.... brushless motor 10T i ESC 40A sam stavio na jedan buggy da probam... baterija zippy 5ah 25C. Iz ruke, bez opterecenja sam dao pun gas 2 sekunde i sve se usijalo do kranjih granica... motor 100C, ESC 80C, baterija samo sto nije eksplodirala... kablovi se istopili skoro (12 awg) (:sok:)
Nije mi jasno sta se dogodilo i u cemu je problem!? ESC ili motor ili.... nemam predstavu kako je ovo moguce uopste mmmm
magic:
Koji je timing na kontroleru?
poz
matovic:
Nemam predstavu.... modelcraft (motor i esc) je u pitanju ali nigde ne pise... inace default setovanje, nista nisam dirao... pravo iz kutije.
magic:
Moras uvek proveriti setovanje kontrolera! No kako god zvuci cudno jer je ocigledno povukao jaaaaaaaaaako puno struje mozda je cak nesto i ne ispravno?
poz
matovic:
Pa to mi je jasno :big smile.... ko zna koliko ampera je povukao... ocigledno da ovde nesto ne radi kako treba... konektori ESC/motor-a dolaze zalemljeni pa nisam mogao da probam drugi ESC. Moracu da skinem ovaj ESC i stavim neki drugi da vidim jel do ESC problem (verovatno), ali rekoh da pitam da li se nekom ovako nesto suludo desilo :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version