RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ  HANGAR

Miomir Koledin - Kole

<< < (2/3) > >>

kole:
Ma dobra je i nafta, dimi. Galonce tecnosti za dim je previse skupo, a galonce nafte podnosljivo, a dimi i jedno i drugo.

Nisam jos isprobao sistem, ali sam dim iz motora vec radi kako treba pa racunam da ce i dimcuga. Dok je motorce bilo na probnom stolu tada sam isprobao da dimim sa naftom i radilo je.

Postavicu slike kasnije...

vlada.bgw:

--- Quote from: kole on July 10, 2011, 09:53:33 PM ---Ma dobra je i nafta, dimi. Galonce tecnosti za dim je previse skupo, a galonce nafte podnosljivo, a dimi i jedno i drugo.

Nisam jos isprobao sistem, ali sam dim iz motora vec radi kako treba pa racunam da ce i dimcuga. Dok je motorce bilo na probnom stolu tada sam isprobao da dimim sa naftom i radilo je.

Postavicu slike kasnije...

--- End quote ---

Ako budes iznajmljivao , trebace mi kad krenem na pecanje :))))

kole:
Evo kako je resen sistem za zaprasivanje.

azoran:
Vrlo zanimljiv sistem,moze li neko objasnjenje kako funcionise.

kole:
Ovako je zamisljeno...

Dim iz motora prolazi kroz sprej-cevi svo vreme, s tim sto se taj dim i ne vidi toliko. Kada se ukljuci dim, tj. otvori ventil, pritisak iz auspuha potiskuje tecnost za dimljenje (nafta) iz malog rezervoara u auspuh. Obogacen dim iz auspuha prolazi kroz sprej-cevi i izlazi kroz rupice stvarajuci trag dima.

Nadpritisak se skida sa dela auspuha koji je veceg precnika, jer je tu brzina protoka gasova mala a pritisak velik. Tecnost za dimljenje se dovodi na tacku najvece toplote auspuha, a ujedno i malog precnika. Tu je brzina protoka dima iz motora velika a pritisak manji.

Ima tu velikih varijacija, ali u sustini to je princip. Neki su busili karter motora i odatle skidali pritisak za rezervoar, a mnogi i nisu dali pozitivno misljenje o tome. Ako ovakav sistem ne funkcionise preostaje ugradnja pumpice za dim.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version