RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI

HK450 pomoc

<< < (6/6)

Kijan:
Kako da nastelujem repni servo ?
Namestio sam servo u nosac ali nikako da nastelujem odnosno podesim njegovo kretanje.
Servo je
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4697

stanica turnigy 9x

Koliko jako treba da bude stegnut tail blade ?
Bice jos pitanja kad resim(o) ovo ...

todor:
Repni servo mozes da podesis na vise nacina
1. Preko ziroskopa, pojedini ziroskopi imaju opciju centriranja repnog servoa i fino trimovanje pa cak odredjivanje
   koliko je korak u jednu i drugu stranu. Nisi napisao koji je ziroskop u pitanju.
2. Mozes da prilikom montiraranja repnog servoa preko ovog npr  http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11780__Turnigy_760LV_HV_Dual_Pulse_Width_Selectable_Servo_Tester.html
da nastelujes-centriras servo.

3. Mozes i to preko stanice da uradis. Znam da moze preko Spektrum DX8, sigurno moze i preko tvoje.

Napisi koji ti je gyro pa cemo videti dalje.

Tail Blade stegni onoliko da mozes elise bez napora da rukom pomeras (dok drzis repni nosac) a da kad stoje same ne pomeraju se.

Kijan:
Probao sam obe kombinacije isti problem gyro je hk401b

pericamitic:
prvo moras da podesis LIMIT tj., koje su krajnje vrednosti kretanja serva a da radi bez opterecenja. Namesti prvo servo da je ruka serva tacno 90 stepeni i da ti je pitch tacno na 0 stepeni. najlakse ti je da oba kraka zadnjeg rotora namestis jedan pored drugog i kada se ne razilaze to ti je 0 neznam kako bih ti drugacije opisao. Raskaci ESC i motor a potom upali heli i ruderom daj pun levu ili desnu komandu i prema tome namesti opseg rada serva LIMIT. Kada to uradis treba da namestis pitch zadnjeg rotora. za ovo pogledaj podesavanje na youtubu mnogo je bolje ali pokusacu i ja da ti ovako objasnim.  Podigni heli na neku visinu od 30cm i kada se spusti nemoj ga dirati vec pogledaj kako stoji servo ruka (mora da je pod nekim uglom) upravo ta razlika je potreban pitch da bi heli mogao da stoji pravo odnosno da nema autorotaciju. Potrebno je da skines servo ruku i da je vratis u 90 stepeni.

drugi deo:

kada sve ovo uradis, opet ista stvar sa limitom: raskacis ESC i motor, upalis heli i podesis limit ponovo da servo radi bez opterecenja u krajnjim pozicijama.

za gyro gain je vec bilo reci pa potrazi

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version