RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Galeb G2
brainstorm:
Jubilej, 50 godina Galeba-2
http://www.b92.net/info/vesti/tema.php?yyyy=2011&mm=07&nav_id=527014
tibeteagle:
Gosn @mirce ako će trebati usluga rezanja rebara, od kojih će biti dosta, onda ćete moći računati na moju CNC opremu, ruter glodalo radne površine 500x500mm. Može se rezati šper do 10mm. Rezolucija rezanja je 0.01mm Potreban je "samo" crtež u vektorskom formatu, što će se moći izvaditi iz 3D crteža. mmmm
Ovako nešto. Na kraju klipa je rezultat.
Gde bansek ili laser ne može, može glodalo na 24000 o/min. Nema nagorele čađi na ivicama...
Samo napred (<--)
mirce:
Laslo, ovo je sjajno, hvala unapred...
Računam ja na vas i vašu mašinu za sečenje stiropora, kod izrade tip tankova, kalupa za kabinu...
Za sada čekam da vidim prve crteže koje Martin radi, pa da potom polako razradjujemo detalje na njima.
Pozdrav
Mirče
mirce:
Danas je u Kombinatu bio Martin, kako bi pokupio još neke skenove i mere neophodne za dalji rad na crtanju planova za Galeb G2.
Dogovoreno je da se pravi model tačno 1:5 skale.
Sem što je Martinu lakše da ga crta i preračunava, u nekoj tečnoj razmeri, model ove veličine se apsolutno uklapa u zamišljenu dimenziju novog jeta.
Interesantno je da imamo neke mere budućeg modela.
Raspon krila sa tip tankovima bi trebao biti 222cm. To je od kraja do kraja tip tanka. Pošto tankovi na svom zadnjem delu, sa spoljne strane, imaju mala zakrilca, ukupan raspon sa njima je 232 cm.
Dubina krila u korenu uške je 5 mm veća nego na Pantheru i iznosi 435 mm. Ali je zato zadnje rebro do tip tanka prilično veće, na Pantheru 230 mm, a na Galebu 285 mm.
Razlika u rasponu uške je 220 mm (Panther 580 - Galeb 800 mm). Ovo je bez tip tankova...
E sad, ne znam pouzdano kolika je razlika u površini dela krila koji čini trup (Galebov trup je manjeg prečnika od Pantherovog i to ovog malog), tako da ne mogu tačno reći kolika je ukupna razlika u površinama, ali površina Galebovig krila je bar 40% veća.
Profil će biti isti kao na Pantheru.
Pošto je Martin bio vredan i dosta toga već nacrtao, saznao sam da su i točkovi na Galebu osetno veći od sadašnjih Pantherovih. Prednji točak je skoro 90 mm. a točkovi na glavnom stajnom trapu bi trebali biti 120 mm.
E sad, to ćemo videti kako će biti jer na Behotec trapove, koje sam "ošacovao", ne mogu da se postave točkovi veći od 95 mm...
No, o tom po tom...
Imam obećanje od Martina da će do kraja sledeće nedelje, projekat Galeba biti gotov na računaru i tada bi trebali da krenemo se crtanjem svih detalja, tipa ramenjače, letvica, bajoneta, položaj trapova, turbine...
Do daljnjeg, pozdrav iz Kombinata šalju vam
Mirče i ekipa
sova:
mogu da pogledam u vojnoj biblioteci na batajnickom aerodormu dal ima neki zaostao vtup(vazduhoplovno tehnicko uputstvo) od g2 pa da znate tacno raspored rebara i delova ako sta moze biti od pomoci??
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version