RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

Galeb G2

<< < (28/167) > >>

Soko:
Сад уз Божју помоћ! Мило ми је кад ово видим, просто читам скоро свако вече к'о лектиру изнова и изнова. А баш се питам шта је са Zeroa, кад оно међутим! Нека чека  Zero!

mirce:
Hvala, hvala, hvala, na lepim željama u ime svih iz Modelarskog Kombinata...

Ne bih pisao još jednom noćas, nego zbog Magica, da ne čeka dugo... ;namig

Znači, dok ste vi pajkili, ja sam časkom polepio i ona preostala rebarca...

... proverio kako naleže pomoćna ramenjača od bajoneta...

...pa je ulepio, kao i gornju ramenjaču koja ide od sredine do kraja krila...

Sastavio sam i neke delove od tip tanka...

A, evo i slike da se vidi koliko je vitoperenje krila i kako stoje sve izlazne ivice profila...

Ne moram spomenuti da ni jedan deo nije šmirglan ni doterivan, sve se sastavlja kao puzle.
Iskreno, nisam se nadao da će se delovi baš tako dobro uklapati.

E sad i ja, puna srca odoh na spavanje....

Laku noć

Mirče

P.S.  A što se tiče Zero-a, nema da čeka...
       Radio sam danas i na njemu, donja strana krila je skoro cela isplankirana, napravljeni su otvori oko stajnog trapa i sutra, ako Biog da, lepim napadne ivice...

Gabor:
Sad mi je jasno zašto mi ne odgovaraš na mail... Nema veze, ništa hitno  4e
Svakak čast, i kao smo i pričali, ti ćeš ovo vrlo brzo odraditi. Jedva čekam da ga vidim u celome komadu  :mhm A dotle... Pratim svaki tekst, svaku sliku...U svakom slučaju, čuvaj tu vizitku od sekača sa laserom. Još malo pa ću i ja imati potrebe sda se iseku neka rebra...
Ajd, uzdravlje  ()-()

Dejan Dobricki:
sve je to super ,ali ramenjace burazeru prosharane ko slaninica    :hehe  e to je seko neko ko je puuuuno napravio jedrilica i nije koristio karbon kao ramenjace , ma nema ih kupiti takve nigde
svaka cast za projekat 

mirce:
Hvala Dejane, Šanjika iz Subotice je isekao takvih ramenjača na kilometre. Zato i uzimam od njega...

Gabore, još malo pa će krilo biti u komadu... Na proleće "maiden flight"...

Danas sam od Milana stolara i pokupio sam bajonete. Pre ugradnje "bačio" sam ih na kantar, čisto da vidim koliko su teški...

Kad uporedim sa sličnim aluminijumskim bajonetom, vidim da je ovaj malko teži...

Pripremio sam i zalepio pomoćnu ramenjaču za zadnji mali bajonet...

Potom je zalepljeno sve po redu, bajonet i od gore ramenjača...

Dok se sušio lepak, napravio sam nosače tip tankova...

Ubačeno je i treće rebro...

..."udarena" vinkla...

... i ulepljeno...

Ovi delovi su bili brzo gotovi...

Prikačio sam ih za krilo da vidim kako stoje...

Sledeći korak je bio da ulepim glavni bajonet i gornju ramenjaču. Bajonet je "brucenzi" ( brucenzi - najfinija mera u SI sistemu) ulazio u žljebove rebara...

U posetu Kombinatu je došao drug Bane, a po dogovoru i Martin...

Martinez je ostao skoro do pola dva, a kako je izkonstruisao prednja rebra od trupa, videćete sutra...
Smišljali smo kako ćemo da ih poredjamo da sva stoje u liniji, a da nema rešetke i naravno da smo smislili... No, moramo nešto ostaviti i za sutra...  ;namig

Kao i sve na krilu i bajoneti su perfektno poravnati...

Pošto ramenjače moraju da stoje paralelno sa bajonetima, na krivinama profila pojavila se razlika u visini ispred i iza bajoneta.

Martin i ja smo ovo namerno ostavili ovako, jer je lakše u taj žljeb ubaciti pločicu od balze pa je obraditi, nego šmirglati tvrdu čamovinu.
Tako je i odradjeno...

Slično je bilo i sa prednjom ramenjačom...

Kad su izvadjene čiode, palo je šmirglanje...

Fine tuning...

I kad dodje plank biće ovako...

Nakon ove operacije skinuo sam Levu polovinu krila sa radne ploče. Ne da je kruta, nego nije normalno, tako da ću preskočiti neka ojačanja i kutije koje sam planirao da radim, jer definitivno nema potrebe za tim.
Razmišljam se da li i da ga plankiram sa balzom od 3 mm ili da stavim tanju i malo prištedim na težini.

Kad već spomenuh težinu, moram priznati da kad sam podigao krilo, uf, nije baš da je lako...
Da se ne bih unapred jedio, otišao sam po kantar i palo je merenje.
Na polovinu krila stavio sam 6 plankova trojke, nosač tip tanka, delove nosača servoa

... i vaga je pokazala...

... 1010 gr...

Otišao sam po ušku od Panthera, ne bih li se "utešio" i stvarno kad sam nju stavio na vagu...

... ispalo je da ima 940 gr...

Sve je to lepo, ali pogledajte kolicka je uška u odnosu na Galebovu polovinu krila...

Onako, šacometrijski, kad se sve odradi na krilu, postave trapovi, servoi, mislim da će biti teško negde oko 3 kg...

Sutra, tj. danas nastavak radova, počinjem da pravim desnu polovinu krila, a na levoj da zatvaram kutije izmedju ramenjača i rebara. Promena plana je da ću kutije zatvarati sa 3 mm šperom umesto špera od 4 mm, a u zadnjem delu krila, prema tankovima, neću ni praviti kutije.
Sve je toliko jako da nema potrebe da to radim...

Toliko za tonight...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version