RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

Galeb G2

<< < (4/167) > >>

mirce:
Hvala na ponudi, ali Martin je već skoro sve odradio.

Konture modela su nacrtane i čekam ga, da za koji dan dodje, pa da radimo dalje...
Martin je malo u gužvi, a meni se nešto ne žuri sa ovim projektom, tako da su to razlozi zbog kojih ovaj deo posla već nije napravljen.

Pozdrav

Mirče

mtesa:
Ima li pomaka na ovoj ptici?
Mirce je vjerovatno zauzet pticama o kojima nas redovno obavjestava.

mirce:
Nažalost, trenutno nema ništa... Stvar je "zapela" kod crtanja. U svakom slučaju, zahvaljujem se Martinu na trudu, bar imam neke podatke o dimenzijama i slično...

I dalje tražim ko bi hteo da ovaj model nacrtamo u Auto Cad-u ili nekom sličnom programu. Mnogo bi bilo dobro da to odradi neki modelar, jer u tom slučaju i sam zna šta i kako treba odraditi, a posle zajedno samo doteramo detalje.
Nije problem ni da crteže i 3D uradi i neko ko to nije ranije radio, ali u tom slučaju imamo više posla na "doradi".

Što se mene tiče, rado bih pravio G2, jer bi mi to bio sledeći jet model posle Panthera, a i novi izazov, da pravim model koji smo sami projektovali. Ima tu još ideja...

Ove sezone ću tek početi da letim Panthera kako treba, tako da za jet "ne gori" da bude brzo gotov...

Ako ima neko raspoložen da radi u nekom 3D programu (naravno uz nadoknadu), molio bih da mi se javi na mail...

Pozdrav

Mirče

nedbojsa:
Sada već daleke 2003 godine na Vojnom Aerodromu u Somboru u zgaradi komande sam video modele galeba G2, G4 i Orla J-22 mislim da su sva tri modela raspona krila 160cm, ono što je najbolje da su sva tri modela rađena od balze i uz to jedna polovina modela je plankirana a druga polovina je ostavljena "gola". Ako se dobro sećam bile su prilično detaljne i namenjene da posluže kao učila, ali eto završile su na plafonu, mekete je radio major Žarko Stanić.
Zašto sam sve ovo napisao? Mislim da je mnogo lakše skalirati sa 160cm na 220cm i uz to s'obzirom da je pola makete golo lako je premeriti sve delove konstrukcije kako bi se "kopirali" i prilagodili RC modelu. Ostaje problem kako doći do modela koji su u kasarni.

Lazo:
 ;namig Još je lakše skalirati sa originala, na bilo koju veličinu! Odeš lepo iza Muzeja Vazduhoplovstva, izabereš jedan od gomile "parkiranih", uzmeš metar, šubler, lampione i popokatepetle..., pa meriš i razmeravaš do mile volje! Ali, nije to tako lako, kako izgleda na prvi pogled. Na protiv, đavolski je teško!
Ja nikako ne mogu da prežalim, što se svojevremeno nisam setio da uzmem barem jedan od kompleta detaljnih kopija planova 1:2, sa kojima su nam bili oblepljeni zidovi modelarske sekcije u VG "Maršal Tito" u Mostaru! Prosto mi dođe da povežbam malo jogu, taman toliko da mogu da se dovoljno savijem i odgrizem si nešto što sada ne mogu!

(pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version