RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Galeb G2
miša2002:
Bilo bi mnogo lepo da je iz prve, ali sve su to "sitnice" i daju se rešiti, samo treba malo vremena i mmmm... E, onda, ide projektovanje i izrada v2 i nadam se da će v3 biti savršenstvo... :big smile Možda neće trebati v3 već neke sitnije dopune, izmene na v2 tj v2.1 !?
Mnogo veći je problem pojave "vatrenog starta". Da li si se konsultovao sa Jet Cat-om i šta oni misle o uzroku ili mogućim uzrocima?
Ja lično mislim da ti je mali usis i da bi trebalo da ga još malo povećaš, možda perforirani poklopci prednjeg trapa sa nekim tunelčićem...
mirce:
Nije mali usis pošto je bila skinuta kabina a odande je otvor popriličan.
Pričao sam sa čovekom iz Jet Cat-a i rekao mi neke stvari...
()-()
sova:
vruci start u mlaznog motora je u 99% slucajeva posledica viska goriva u komori sagorevanja, i pojave veca temperatura izduvnih gasova pri startovanju,ako pri pokusaju starta ne dodje do paljenja smese i izvrsi se prekid paljenja, obavezno se vrsi produvavanje motora od 20 do 40 sekundi zavisno od velicine motora da se iz komore izbaci visak goriva da ne dodje do vruceg starta.u drugoj varijanti ako imas manjak goriva a vizak vazduha dolazi do pumpanja motora tj do stagnacije obrtaja na trecinu od maximalnih a i temperatura stoji na nekih 35% od stvarne za vreme starta.
u tvom slucaju mirce verovatno zbog duzine creva od plina nemas dovoljan pritisak plina tj ne rasprsi se dovoljno plin iako je gasovit i ne dolazi do paljenja i onda ostane visak plina u komori a ne vrsis produvavanje pre sledeceg starta (ne znam i imas li tu opciju) i dolazi do vruceg starta a to sto izbija vatra mislim da je normalna reakcija zbog same duzine izduvne cevi,jer je dugacka i dok ne dodje do normalnog potiska izduvni gasovi se ponovo zapale sa ostatkom izbacenog "zivog " goriva i dolazi do ponovnog paljenja unutar izduvne cevi!
mirce:
Tako je, Sovo, bravo...
U Pantheru je crevo sa propan butan gasom bilo mnogo kraće i to se nije nikada dešavalo.
U ovom G2 sam namestio da se gas puni od napred, ispod prednjeg dela trupa koji se skida i crevo od malog tanka do turbine je mnogo duže. Jasno se vidi kako sa gasom, prilikom paljenja, idu i mehurići vazduha. To pravi problem kod startovanja turbine.
Zato će se na sledećem Galebu, za svu manipulaciju pre starta (sipanje goriva, gasa, vazduha, prekidači...), umesto prednjeg dela trupa skidati kabina...
Što bi rekao Miša 2002, u verziji 15 će sve biti kako treba... (fiu)
(pijemo)
branek:
Pozdrav Mirče,
Jedino mogu da ti kažem da imaš živce ko konopce, ja bih ga poleteo nema teorije da bih izdržao...
Jedan predlog, mada je verovatno nerealan, ali možda bi se valjalo pomučiti. Šta misliš da ga poletiš u 'sivoj fazi'? Pre finog sređivanja, gitovanja, farbanja? Čisto Da ne bi došao do v15?
Pozdrav
branek
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version