RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Galeb G2
mirce:
Ćao Marko, hvala na pitanju radovi napreduju dobro. Krila su skoro gotova, eleroni napravljeni, danas ću da pravim flapsove...
Potom ugradnja šarkica, hornića i to je to...
Napadnu ivicu ne mogu da pravim bez trupa, a bez napadne ivice nema još ni krajeva krila...
Što se tiče repnih površina, fale mi neka rebra od horizontalca, a pošto je Draganče na godišnjem do kraja ove nedelje, dok se ne vrati i to ne "izlaseriše" nema ništa od rada.
Repne površine će biti gotove od nedelje.
Martin je verovatno završio radove na prepravci trupa i dok se Dragan vrati i ti delovi bi trebali biti spremni za sečenje.
Tako da, sve je pod kontrolom i dobro napeduje.
Tip tankova, na ovom mom modelu neće biti...
Pozdrav
Mirče
RCLakic:
Svojevremeno smo učili o aerodinamičkim učincima terminezona krila na smanjenje indukovanog otpora i njegov uticaj na finesu aviona. Uočilo se da bez terminezona proračunska vitkost krila drasticno opada, povećava se indukovani otpor i smanjuje se finesa aviona za preko 30 %. tako da je letenje Galeba G-2 bilo zabranjeno bez tip tankova. Dakle, struka ne preporučuje,. A ti napravi suple tip tankove od po sto grama, pa probaj i sa njima i bez njih, pa vidi ima li razlike. Pogotovo je to izraženo kod velikih napadnih uglova i male brzine, kao na sletanju, poletanju. Bez tip tankova avion se ranije svaljuje na krilo.
sova:
na pravom g-2 let bez tip tenkova je bio u nuzdi tj u slucaju potrebe se mogu odbaciti i avion normalno leti i bez njih ,ne zbog arodinamike nego zbog tezine!bar su mene tako ucili a radio sam na njima 90" godina proslog veka :hehe :hehe
mirce:
:big smile
Vaci:
Hoces da mi das neki krug da provozam (fiu) Unapred da kazem da sam sve svoje avione slupao do sada po vise puta, ali sa tvojim cu biti pazljiv. Obecavam... :mhm
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version