RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Galeb G2
mirce:
banbo:
:)aplauz Dobro dosao nazad ;namig
mirce:
Hvala...
Priča će, eto, ponovo biti aktuelna.
Na većem G2 (1/4 skale) se uveliko radi, skoro sve je nacrtano, neki delovi su naručeni, fajlovi poslati Martinu da ih pregleda i "dotera"...
Vraćam se i izradi manjeg Galeba (1/5 sklale). Na ovom modelu, nakon izrade prvog prototipa, pojavila su se dva problema. Prvi je težina, a drugi grejanje trupa.
Sa Martinom smo još pre dve godine prepravili mnogo toga na crtežma, šta više novo (drugo) krilo je još malo pa gotovo.
Napravljena su olakšanja, za izradu će se koristiti tanji šper (3 umesto 4mm), panel linije ću raditi drugačije...
Sve ovo uticaće da se ukupna težina smanji za najmanje 2 kg...
Mislim da sam našao rešenje i za grejanje trupa. Umesto Jet Cat-a, koristiću turbinu drugog proizvodjača, koja je manjeg prečnika, a i izduvna cev joj je "tanja".
Time je problem izlaska toplog vazduha iz trupa na zadnjem delu rešen, jer je prošla cev bila "pasent" sa poslednjim rebrom trupa.
Sve u svemu, eto radiće se na dva modela paralelno...
(pijemo)
Gabor:
Pre neki dan, krilo Galeba je vraćen u Mirčetov kombinat. Juče smo bili u poseti, i šta da vam kažem, Mirče već počinje da radi na modelu... Ako ovako nastavi, pre će ga završiti nego ja Stuku :sljus
Jako puno smo pričali o modelu, jedva čekam da ga završi!!!
mirce:
Da, da, baš tako...
Kao što Gabor reče, krilo i delovi od G2 su jedno vreme bili "parkirani" u hangaru bečejskog modelarskog giganta.
Nakon početka rada senćanskog RC kombinata, stvoreni su uslovi za povratak istih...
Hvala Gabore na čuvanju... (pijemo)
Hvala i Zubi na dobroj volji da mi proda nazad trapove i točkove za G2.
Posetite sajt da vidite kako napreduju radovi na "dva bela Galeba"... ;namig
Uzdravlje
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version