RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Galeb G2
tibeteagle:
Eh, ovi laseraši. Svaka dlaka im smeta. :big smile Glogalo je zakon. :jaki:
miša2002:
--- Quote from: mirce on March 13, 2012, 02:05:30 PM ---Imam mali problem, odneo sam juče šper na sečenje i danas mi javljaju da ne mogu da ga proseku, kao table su malo krive.
Da li ima neko da mi od 3 mm topolovog špera, iseče rebra za trup.
Poslao bih pripremu u Corel-u... Priprema je za 3 ploče 60x45 cm.
Plaćam šper + sečenje...
Pozdrav
Mirče
--- End quote ---
Pa, čitao si o Pajperu. Tu je sečen šper od 4,5mm, a format je 1 x 1,2 m.
Nije problem u "krivom" šperu, nego u snazi lasera !
Znači, za sečenje nema problema, ali nema šper od 3mm.
Javi se na PM, pa otom potom...
Pozdrav
Miša
PS
CNC ima problem debljine freze. Frezer od 0,2 mm možda ima NASA !
mirce:
Hvala Mišo...
Kao i uvek javljaju se problemi, ali se nekad potrefi da se i lako rešavaju. Nekada baš i nije tako, no...
Kad mi je "laserdžija" rekao za probleme oko sečenja, dok si rekao "keks" sam našao ko bi to mogao da mi odradi u Novom Sadu.
Interesantniji deo priče je da od "gomile" radionica koje se time bave, u prvoj, koju sam nazvao, javio mi se gospodin, koji to radi godinama i koji je bivši modelar!!!
Zna sve novosadske modelare starije generacije, tako da ću u narednih par dana imati isečena rebra za trup. Poprilično je bio iznenadjen da neko radi ovakve projekte i obećao je svaku vrstu pomoći...
Dok sam pričao sa njim, dobijem mail iz Behotec-a, Nemačke firme od koje hoću da kupim trapove. Poslao sam im mail pre neki dan i pitao ih za par mišljenja i molio za PDF fajlove sa dimenzijama trapa koji me interesuje.
Naravno sa mnogo reči ništa mi nisu konkretno napisali, a fajlova nije bilo.
Šta da radim, ajd rekoh da ih nazovem telefonom, da ne izgubim još par dana u prepiskama.
I tako, okrenem broj, javi se ženski glas i kaže: "Guten Tag"...
Ja rekoh: "Hello, my name is Miroslav Terzi, and I'm calling fom Serbia..." - u to me ona prakide i reče: "Pa, hajde onda da pričamo na srpskom..."...
Kad se nisam srušio, gazdina supruga "naše gore list".
Rodjena i živi u Nemačkoj, a otac se preselio iz Juge, pitam ja odakle, kaže iz Novog Sada, rekla mi i ulicu gde je živeo, verujte u komšiluku...
Znači, nisam mogao da verujem... Koja sudbina...
Sve u svemu, saznao sam sve što me interesuje i u roku od pola sata dobio crteže...
Sad tačno znam što mi je činiti...
Eto, malo po malo stvari se razrešavaju, ne ide baš najbrže, ali ide...
Pozdrav
Mirče
saxpg:
Ha ha, super prica i sa laserom i sa Behotecom. Kad nesto krene, onda bas krene! :)aplauz Polako ali sigurno...
miša2002:
U bre Mirče, pa baš te oće, skoro pa neverovatno. :big smile
U svakom slučaju, ako zapne, tu sam. Jedan link je moj http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,9142.msg57556.html#msg57556
Možda je ovo malo off topic, ali moram da kažem tj napišem, to što sam Mirčetu rekao za sečenje na laseru "da nema problema", ne znači da ja imam laser. Imam samo popust na regularnu cenu i mogu da kontrolišem sam tok sečenja i znam šta i kako treba da to bude OK ! Ne mogu da utičem kad će se seći tj na rok.
Pozdrav
Miša
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version