RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Galeb G2
promat:
Od Mirceta ,alijas DRUG C A R,nije se moglo ocekivati sem onoga sta se dogodilo na Ceneju.Svakako potpuni uspeh koji se ogleda u konstrukciji, gradnji modela kao i u sigurnom pilotiranju ove izvanredne letilice G2.Svakako za taj uspeh trebalo je ugraditi njegov, Mircetov talenat,vredan i uporan rad koji je doveo do ovog dogadjaja na Ceneju u kome smo svi prisutni uzivali 8.06.2016 godine.Osim svega ovoga,treba reci da su se ovom priliko na Ceneju okupili iskreni prijatelji i pasionirani modelari koji veruju u svoj i Mircetov posvecen odnos prema modelarstvu i ljudima koji u svemu ovome ucestvuju.
Druze CARE moja i Tvoja ocekivanja,kao i ocekivanja svih dobrih ljudi koji te postju su se ostvarila.
CESTITAM
Pozdrav svim modelarima
Dusan Papic
drjack:
--- Quote from: mirce on June 09, 2016, 10:43:23 PM ---Hvala svima na ovim lepim rečima.
Pita Drjack za razliku izmedju Panthera i G2.
Napravljen je samo jedan let i ne bih da sad tu "filozofiram", ali očigledno je da razlike ima.
Po mnogim parametrima razlike i mora biti i prednost je na strani našeg Galeba.
G2 tek nešto malo teži (Panther 10,5 kg - Galeb 11,3 Kg), a ima oko 40% veću površinu.
Samim tim opterećenje je prilično manje, čini mi se da je na Pantheru bilo oko 186 gr/dm, a na G2 je oko 145 gr.
Potom, vitkost i finesa, krila imaju vitoperenje na krajevima, tu su i tip tankovi, sve to doprinosi da model veoma stabilno leti, što se videlo na sletanju.
Galeb ima veće točkove, robusnije trapove, a to je važno na terenima kao što su ovi naši.
Ukratko, modeleri su davno rekli "bigger is better", pa se i mi držimo toga...
Mislim da će G2 od 1/4 skale tek biti modelčina... Videćemo...
--- End quote ---
Mirce, Hvala na odgovoru, tako sam i mislio. Ovaj Cupkov snimak je super!.
r-xx:
(res) (res) (res) (pijemo) (pijemo) (pijemo)
sova:
Ko je cuo pravog G2 i sad ovo ,to je muzika za usi!Sve cestitke i da se vidimo na Bataji sa ovim modelom mislim da ces mnoga srca pokidati jer su mnogi u Zadru na ovakom avionu zavrsili akademiju!
chupko:
--- Quote from: drjack on June 09, 2016, 11:35:31 PM ---
--- Quote from: mirce on June 09, 2016, 10:43:23 PM ---Hvala svima na ovim lepim rečima.
Pita Drjack za razliku izmedju Panthera i G2.
Napravljen je samo jedan let i ne bih da sad tu "filozofiram", ali očigledno je da razlike ima.
Po mnogim parametrima razlike i mora biti i prednost je na strani našeg Galeba.
Koliko se ja razumem u aeroplane a "veliki sam strucnjak",mislim da je velika razlika izmedju Pantera i G2.Cini se da G2 osetno sporije moze da leti u prilazu za sletanje.Vidi se na snimku kako jedri u prilazu ko jedrilica.Ja bih se usudio da letim G2 kad sam video kako fino laganice leti.
G2 tek nešto malo teži (Panther 10,5 kg - Galeb 11,3 Kg), a ima oko 40% veću površinu.
Samim tim opterećenje je prilično manje, čini mi se da je na Pantheru bilo oko 186 gr/dm, a na G2 je oko 145 gr.
Potom, vitkost i finesa, krila imaju vitoperenje na krajevima, tu su i tip tankovi, sve to doprinosi da model veoma stabilno leti, što se videlo na sletanju.
Galeb ima veće točkove, robusnije trapove, a to je važno na terenima kao što su ovi naši.
Ukratko, modeleri su davno rekli "bigger is better", pa se i mi držimo toga...
Mislim da će G2 od 1/4 skale tek biti modelčina... Videćemo...
--- End quote ---
Mirce, Hvala na odgovoru, tako sam i mislio. Ovaj Cupkov snimak je super!.
--- End quote ---
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version