RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Galeb G2
mirce:
Juče, 21. marta 2012, inženjer Dušan Papić, "udario je paraf" čime je dato zeleno svetlo za početak izrade Galeba G2...
Napravljena je konstrukcija na koju će se postavljati rebra trupa...
Konstrukcija je odradjena od balze 15x6 mm. Nakon odredjivanja tačnog oblika rebara, otvora na njima, dodavanja rebara koja fale, poprečnih i uzdužnih ukrućenja, deo konstrukcije će se svakako morati ukloniti, jer će smetati drugim delovima koji se moraju postaviti u trup.
Takva procedura je bila i na Pantheru...
Pošto sam balzu lepio sa ZAP super lepkom, sve je bilo relativno brzo gotovo.
Tada sam na radnu ploču postavio nosače, i konačno počeo sa postavljanjem rebara trupa.
Ne mogu se žaliti kako naležu...
Sve je, kao što vidite "brucenzi" (specijalna mera u SI sitemu za visoku toleranciju)...
Inače, trup za sada izgleda ovako:
Sledeći korak je da napravim dva rebra u zadnjem delu trupa, koja nedostaju i za ispravan oblik i za samu čvrstoću.
Jutros sam dobio fakturu iz Behotec-a, trapovi su naručeni, verovatno do ovog momenta i plaćeni, a moram reći da je Adriana bila veoma korektna i da sam dobio 10% popusta na cenu...
Pozdrav
Mirče
magic:
Au, cim nadjem vremena dolazim u kombinat na razgledanje.
Da budem iskren jako sam zaintereovan za citavu stvar, jednog dana mozda, ako me zena ne izbaci iz kuce pre toga ... :)
poz
disljenko:
Svaka cast Mirce, nema sta !!! Bas mi je drago sto ovaj projekat polako dobija oblik, samo napred. Super je sto si se ipak odlucio da krila budu konstuktivna a ne od stiropora, pored svega ipak je to vise u tvom stilu :D
Nego kako planiras da na postojeca rebra odredis pozicije onih zljebova u koje dolaze uzduzne letvice, s'obzirom da trup ima bas dosta prelaza? Pozdrav !!!
mirce:
Magic, "samo pretiš"... Rekao si da dolaziš još prošle nedelje i da ćeš doneti trup od RC 21 da vidim...
Šalim se, dolazi, tu sam...
Dišljenko, mesta za žljebove ću odrediti na ovaj način...
Tako mogu videti da li su oblici rebara dobri jer kad se postavi balza na, recimo prvo i zadnje rebro, odmah se vidi kako naleže i po svim ostalima.
Za sada mi fale dva rebra u danjem delu i dok ih ne napravim, neću moći da mnogo toga da odradim.
Pozdrav
Mirče
zajo:
Браво Мирче сасмо напред (pijemo) Ово има зачас да буде готово :big smile
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version