RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Nova ptica u novosadskom jatu

<< < (3/8) > >>

vidoja:
evo malo da osvežim,
sa jucerasnjeg letenja
kamera,naravno Bata

todor:
Ajde mi samo reci kako si podesi Pitch curve ja sam moje podesio od -10 do +10 ali vidim da je ovo -10 previse
tako kad smanjujeg gas heli naglo krene dole. Razmislajm da probam sledeci put sa -4 do +10.
Takodje me interesuje kriva gasa kod mene je linearna promena dok sam gledao malo po netu kriva
gasa ima mali "stomacic".
Ovo je sve za normalni mod letenja.
Pozdrav.

vidoja:
pozdrav
ja sam podesio da bude pich bas tako -4 do +11 mada u u prospektu za ovaj moj kazu da pocetna moze biti i 0.ja sam je stavio na -4 jer vezbam da letim bez training kita pa da mogu lakse da ga zalepim za zemlju kada se priblizi tlu.a kada sam ga tek kupio rtf je stigao upravo sa tom -11 do +11o kojoj ti pricas i  mozes misliti sta se desi kad se malo jace skine gas,znaci kamen.sto se tice krive gasa ona mi je linearna 0-100
i da ovo nisu podesavaljna za normalno letene,vec za pocetnicko :big smile

todor:
Da u pravu si za ono kamen kad je -10. Meni je tako bilo pa sam 2 puta polomio nogice helikoptera.
Znaci -4  0 +10, ili -4 na min gasa 0 na sredini gasa i +10 na mah gasa.
Kako onda idu podesavanja na +0 do +10, min gasa je 0 a sredina mora biti neka pozitivna vrednost..... mmmm
Probacu ipak sa -4 0 +10 i sa linearnom krivom gasa, ali posto mi je motor  Kv 4400 RPM / Volt stavicu na mah gasa
80%, pa bi onda motor bio 0.8 x 4400 = 3520 RPM / Volt, naravno za pocetak.

pericamitic:
mislim da ti je 4400kv mnogo i kad naucis 3d. Koji je to motor?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version