RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

Gasi se motor....POMOC

(1/3) > >>

sarkecca:
Zanima me, da li moze neko da objasni?
Motor radi samo dog drzim starter na svecici. Cim skinem bateriju on se ugasi ali prvo smanji broj obrtaja i posle par sekundi  samo stane. Pali odlicno. Menjao sam par svecica i isto  se desava. Sta predlazete da uradim? Da li moze da bude do goriva ( koristim tornado 10% nitro).
Jos jednu stvar...
Provalio sam da se malo karburator razljuljao. Ali isto radi kad je dobro zadihtovan i sad razljuljan. Kako naj bolje da ga hiksiram ?. ( nekim lepkom, zaptivnom trakom).
U pitanju je auto hpi .25

Pozzz

sarkecca:
Da dodam da motor radi odlicno dog je baterija na svecici.

djbojan:
Prvo i prvo ti je da odredis da li je kompresija dovoljna, a to se lako oseti pri povlacenju poteznice, e sad njen otpor treba da uporedis sa otporom drugog modela.

Mada i karburatori mogu biti cudo....

sarkecca:
Druze ima dobru kompresiju. On pali iz prve ponekad treba mu samo par puta da povucem poteznicu da bi upalio. Ja mislim da je tu motor u redu. Narucio sam novu kvalitetniju svecicu pa da vidis da nije slucajno do nje. A  ima sansi da je i do goriva . Posto koristim gorivo za avione sa 10% nitro.

Hvala djbojan.

atlantis32de:
Odavno nisam se bavio sagorevajucim Motorima ali pamtim da su imale nekada Hot i cold svecice!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version