RAZNO > AUTO / BRODO MODELI

Traxxas E-Maxx 3906 Brushless

<< < (2/4) > >>

alpha:
Interesantan autic.Mozda se i odlucim za kupovinu takvog modela.Praticu tvoju temu pa cemo videti kakvi su utisci na dalje.Pozdrav i lepo da se navozis svojim autom.

magic:

--- Quote from: mantagt on August 10, 2011, 11:38:12 PM ---
E sad sto se prenosnog odnosa tice ne znam koji je, tj. menjac (manuelni 2 brzine) kao i diferencijali su stock, pinion je 19t, spur je 68t... Imam i pinion-e od 21,17 i 13t, pa cu probati i njih...

--- End quote ---

S obzirom da taj motor ima 2560kV veruj mi da bi i sa 2S baterijom isao jako dobro! Ja sam Mad Force VE dobio sa motorm od 2000kV, koji je manjeg precnika od tog i samim tim ima i manji obrtni moment, i to je islo vise nego pristojno, dizao se svakako na zadnje tockove. Ideja mi je da ce sa ovim motorom ici barem 25% bolje jer je za toliko i kV veci a necu menjati originalni prenosni odnos. Gubitak obrtnog momenta, kojeg je inace bilo u izobilju, ce biti nadoknadjen vecim precnikom novog motora.

Ako ti se bas svidja kako ide na 4S samo vodi racuna o temperaturi motora, spoljna nikako ne bi smela da predje 60C, idealno oko 50C, u suprotnom smanjuj pinion! Javi ako mozes neka merenja po pitanju temperature. Nemoj gubiti iz vida da ce struja koju ce ti dati baterije od 5000mAh biti dramaticno drugacija, veca od struje sa prethodnim baterijama, samim tim i vise A kao i povecana radna temperatura.

poz

mantagt:

--- Quote from: magic on August 11, 2011, 12:16:55 AM ---
--- Quote from: mantagt on August 10, 2011, 11:38:12 PM ---
E sad sto se prenosnog odnosa tice ne znam koji je, tj. menjac (manuelni 2 brzine) kao i diferencijali su stock, pinion je 19t, spur je 68t... Imam i pinion-e od 21,17 i 13t, pa cu probati i njih...

--- End quote ---

S obzirom da taj motor ima 2560kV veruj mi da bi i sa 2S baterijom isao jako dobro! Ja sam Mad Force VE dobio sa motorm od 2000kV, koji je manjeg precnika od tog i samim tim ima i manji obrtni moment, i to je islo vise nego pristojno, dizao se svakako na zadnje tockove. Ideja mi je da ce sa ovim motorom ici barem 25% bolje jer je za toliko i kV veci a necu menjati originalni prenosni odnos. Gubitak obrtnog momenta, kojeg je inace bilo u izobilju, ce biti nadoknadjen vecim precnikom novog motora.

Ako ti se bas svidja kako ide na 4S samo vodi racuna o temperaturi motora, spoljna nikako ne bi smela da predje 60C, idealno oko 50C, u suprotnom smanjuj pinion! Javi ako mozes neka merenja po pitanju temperature. Nemoj gubiti iz vida da ce struja koju ce ti dati baterije od 5000mAh biti dramaticno drugacija, veca od struje sa prethodnim baterijama, samim tim i vise A kao i povecana radna temperatura.

poz

--- End quote ---

I ide na 2s jako dobro, propinje se na zadnjaka i upravljivost mu je odlicna, a motor jedva mlak... Probao sam i na 4s ranije, a i sa ovim turnigy i ide ko nenormalan, motor se na 4s greje ali nista strasno (na 30+ stepeni napolju), a malopre na dosta nizoj temperaturi na 4s je bio jedva topao... Nemam cime da merim temperaturu motora, ali mislim da i najtopliji sa silnim maltretiranjem nije bio preko 60 stepeni.

Sto se pinion-a tice sigurno ce ici manji, bar 17t jer je sa ovim od 19t na 4s previse sasav...

Sto se motora tice on je stvarno mocan, ima dosta snage i obrtng momenta... Mozda je i prejak za ovi sasiju...

mantagt:
Evo i jedan klip, proba sa novim Turnigy baterijama 2 x 2s 5000mah paralelno... Nista posebno, dvoriste varijanta...

mantagt:

--- Quote from: alpha on August 10, 2011, 11:46:41 PM ---Interesantan autic.Mozda se i odlucim za kupovinu takvog modela.Praticu tvoju temu pa cemo videti kakvi su utisci na dalje.Pozdrav i lepo da se navozis svojim autom.

--- End quote ---

Hvala i ti takodje lepo da se navozas sa lst2 i ostalim tvojim modelima!

Utisci su skroz pozitivni i za sad sam bas zadovoljan... Jedina mana, za sad, su poluosovine. Mada mislim da sam i to resio, ali videcemo kako ce to da se pokaze...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version