RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Quadrocopter i Arduino
jackrc:
--- Quote from: mihajlo on August 13, 2011, 08:22:08 AM ---Juce stiga Arduino cekam jos wii.Jackrc pomalo se bavim fiberglasom zar je moguce da su fiberglas cevi lakse od Al.?
--- End quote ---
Nisam bas siguran da je fiberglas laksi. Jedan metar fiberglas cevi kruznog preseka 10mm precnika, zid 1mm je 50gr, dok je aluminijum cetvrtastog preseka 14mm, 1mm zid, duzine oko 90cm blizu 100gr. Mislim da su manje, vise tu negde, nisam pravio detaljnu analizu.
Glavni razlog zasto ja preferiram fiberglas je taj sto se ne savija, vec samo puca, i to bi se dogodilo samo pri zescem padu, dok se aluminijum savija, sa quadrom od 1kg gotovo sigurno i kod ne tako velikog pada, pa bi zahtevao zamenu, jer ako izadje iz simetrije ne moze se lako saviti nazad u prvobitni oblik.
mihajlo:
U oba slucja se moraju zameniti.Mozda je bolji karbon jaci je od fiberglasa i laksi.
jackrc:
Ipak mislim da je potrebna nesto manja sila da se iskrivi aluminijum nego da pukne fiberglas. Da li negde kod nas ima karbon sipke, da se ne narucuje iz Kine?
gizmo:
--- Quote from: jackrc on August 13, 2011, 07:47:11 PM ---Glavni razlog zasto ja preferiram fiberglas je taj sto se ne savija, vec samo puca, i to bi se dogodilo samo pri zescem padu, dok se aluminijum savija, sa quadrom od 1kg gotovo sigurno i kod ne tako velikog pada, pa bi zahtevao zamenu, jer ako izadje iz simetrije ne moze se lako saviti nazad u prvobitni oblik.
--- End quote ---
Koristite drvene letvice kvadratnog profila recimo 15x15mm ;)
Lagane su, jeftine, mnogo bolje "podnose" padove i udarce od aluminijuma i drugih krutih materijala, manje prenose vibracije itd...
flugzeug:
Slazem se sa Gizmom, ja sam licno prosao sve moguce materijale i na kraju sam zavrsio na drvenim topolinim letvicama u kombinaciji sa pertinax plocama za centralni dio i nogare...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version