RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

sv 50cc twin

<< < (2/5) > >>

Gabor:
Lelllleeeee Saša, lepa makinica. Nego, ako nije tajna na koji model ide motor? Ili mi je nešto promaklo?  mmmm

sasa:
Da li neko zna(ustvari siguran sam da neko zna) cemu sluze ova dva srafa(dizne),na karburatoru ovog istog motora.
Bio sam siguran da je jedan za stelovanje vazduha,medjutim kada sam ih odvio ,video sam da su identicni,
Napominjem da je jedan odvijen dva a drugi tri -ipo kruga. da li je to pravilno,posto mislim da mi motor ne dobija pun gas,cak u nekim trenucima zatrokira kada mu se doda naglo gas.
Sta mu je ciniti  mmmm

Lazo:
Jedna igla treba da bude za podešavanje niskog gasa (obrtaja), i pored nje je obično slovo L. Druga je za podešavanje visokog gasa (obrtaja). Koliko koja treba da bude odvrnuta, moralo bi da se pogleda u uputstvu (sigurno ćeš ga naći na internetu), ali je sigurno da ni jedna ne treba da bude skroz zavrnuta. Postupak razrade i štelovanja možeš naći i na ovom forumu.

(pijemo)

scirocco:
Lazo je potpuno u pravu,jedna dizna je za stelovanje smese za niske obrtaje sa oznakom L a druga je za stelovanje smese u visokim obrtajima sa oznakom H. Samo upustvo ti nece puno pomoci osim da ti kaze koja je koja dizna ako nepise na karburatoru.
Mala pomoc od mene,otvoris leptir gasa na 1/5 ili 1/6 na safu za ler,obe dizne zavijes do kraja i odvijes po pola kruga pa probas da upalis motor, ako nece ti dodaj za jos toliko i onda bi sigurno trebao da upali ali sa nemirnim radom zbog verovatno siromasne smese.Probas jednu od te dve dizne da odvijes ili zavijes i koja trenutno bude reagovala na stelovanje ta ti je za niske obrtaje.Onda ti je standardna procedura za stelovanje,podesis ga da lepo pali i da lepo broji taktove na leru da lepo prima gas itd.Onda ga nastelujes da prima gas u punoj turi i obogatis smesu za pun gas za 1/4 kruga.Objasnjenje zasto obogatiti smesu na vec podesen motor>
-svaki od takvih motora koji ima odvojeno stelovanje niskih i visokih obrtaja je osetljiv na atmosferske promene,vlaznost vazduha,pritisak, pa samim tim usled duze voznje pri promeni vremena moze doci do ostecenja motora ako mu zatreba neki procenat goriva vise a on to nema.Taj visak goriva je veoma mali da bi smetao motoru u normalnom rezimu rada ali je veoma bitan sa neke druge strane.Uostalom videces vec sam kada malo bolje upoznas motor, vidis sam sta tom motoru treba,mozda ti sve ovo nebude nimalo bitno sto sam ti napisao ,mozda motor ima odlican karburator da ce savrseno raditi u svim vremenskim prilikama.

Pozdrav od mene. ()-()  (<--)  (res)

scirocco:
P.S.  ovo su okvirne vrednosti koliko treba ostaviti otvoren leptir gasa i koliko treba odviti dizne za taj prvi start i isto tako koliko obogatiti smesu ako je potrebno.

Svaki motor je prica za sebe pa cak i dva indenticno ista motora glanc nova iz kutije nece biti isto podesena.

Nadam se da sam pomogao da nisam previse smorio.

(pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version