RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Ziroli P 38 - Lightning
Schwab:
:)aplauz
POSEIDON:
Ooooo mirče,ti neumorni čoveče!!!!! (res)
mirce:
Nastavljeno je sa radovima na uškama. Jednu sam napravio do pola i tu sam stao jer da bih nastavio posao treba mi aluminijumski bajonet.
Bajonet je kupljen, stigao je kod Tijana u firmu, ali pošto su tamo stigli i neki od naručenih delova za Stuku, čekam da se sve kompletira, pa da mi sve pošalje o jednom trošku.
Evo par slika kako se radilo i dokle se stiglo...
Pošto je napravljena donja ramenjača i fiksirana na plan, morao sam na svkom rebru da povećam prostor za ramenjaču. Kao što znate, po planu je ramenjača 12x6, a ja je pravim od dve letvice 15x5 i 15x4 mm, koje medjusobno zalepim, tako da dobijem ramenjaču dimenzije 15x9 mm.
Ovakve ramenjače sam koristio na svim Zirolijevim modelima koji su pravljeni u Kombinatu...
Uška na Ligtningu je relativno mala i ovakvu duplu ramenjaču sam pravio samo do pola, a od pola je ostala deblja letvica 15x5 mm.
Mesto gde se ramenjače smanjuju iskoristio sam da rebra povežem sa dve letvice koje će kasnije nositi poklopac od servoa za eleron.
Pre plankiranja sam proverio da li su sva rebra poravnata na izlaznoj ivici. Od drugog do četvrtog rebra predvidjen je prostor za kutiju flapsa, tako da izlazne ivize tih rebara ne naležu na plan.
Stoga sam morao da primenim "zidarske" metode i sa koncem poravnam sva rebra...
Kad sam bio zadovoljan kako "rebarca" stoje, počeo sam sa plankiranjem postavivši prvi plank na pola ramenjače i prama nazad i potom sve do izlazne ivice...
Na kraju uška je izgledala ovako:
Sa gornje strane uška je skroz izplankirana...
...napravljen je i radijus na kraju...
...kutija za flaps...
...eleron, opet do negde...
Postavljene su i ulepljene sve letvice u koje će se ušrafljivati poklopci servoa i šarke od flapsova...
Dobar deo od ovog posla odradjen je i na drugoš uški, a onda pauza dok ne stigne bajonet...
Pozdrav
Mirče
misha:
nece skoditi da se vidi i ovo
http://www.westpacrestorations.com/index.php?page=p-38-f-lightning-white-33
http://www.westpacrestorations.com/index.php?page=p-38-lightening
Goran-Le:
Sta reci za ovako lep avion,precizan,pedantan i brz rad (res) :)aplauz Druze avion je prelep i uopste nesumnjam da ce u tvojoj izradi biti VRH!!! Samo napred ako sta mogu da pomognem(znas vec oko cega) mmmm,na raspolaganju sam!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version