RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Ziroli P 38 - Lightning
mirce:
Poslovi oko Lightninga su stali kod krila, jer čekam aluminijumski bajonet. Bez njega ne mogu da upasujem uške na centroplan...
Da ne gubim vreme, rešio sam da malo radim oko centroplana i kabine.
Gornji deo kabine je skroz isplankiran i jednim delom izgitovan. Pošto je to odradjeno, deo trupa iza kabine mora da se odseče, kako bi se dobio oblik pravog Lightninga i da bi kabina lepo legla. Trup ne možeš odseći dok ne "obradiš" samu kabinu i lepo je ne napasuješ. Zato sam to prvo uradio...
Potom sam sa hemijskom olovkom obeležio gde su ivice kabine i gde treba da se odseče višak trupa, pa sam ga i otsekao. Rez i rebro u kabini sam doterao sa šmigl papirom...
Sad je kabina lepo nalegala na trup. Kad sam postavio i prednji deo centroplana, P 38 je postao baš impresivan...
I sa donje strane je postavljeno još bočnih plankova.
Plan mi je da do kraja nedelje izplankiram kompletanu donju stranu kabine. Nadam se da će ovih dana stići i bajonet (i Štuka), pa ću nastaviti sa radovima i na uškama krila.
Pozdrav
Mirče
mirce:
Sa delovima od Stuke stigli su i bajoneti za P 38. Pošto sam uglavnom pravio Meisterovog Thunderbolta na Lightningu nije mnogo radjeno.
Danas sam u uške postavio bajonete, pa se konačno mogu postaviti na centroplan.
Evo slike kako krilo od Lightninga izgleda u odnosu na Thunderboltovo. Obrati pažnju koliko je krilo od P 38 udaljeno od vrata garaže. Lightning je 2,9 metara raspona...
Pozdrav
Mirče
misha:
auuuuuuuuuuuuuu
mirce:
Još par slika...
disljenko:
Pozdrav Mirce, pratim tvoje radove i na tvom sajtu i predlazem takodje svima da kad kad bace pogled jer ima vise slika :D Nego vidim da si na onoj vodjici u koju ulazi bajonet, na mestima gde prolazi kroz profil ulepio neku traku(ispravi me ako gresim), da li si nju dodao zato sto je vodjica nesto uza od rupa na profilu ili iz nekih drugih razloga?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version