RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Ziroli P 38 - Lightning

<< < (2/21) > >>

mirce:
Hvala vam na ovolikoj podršci za ovako kratko vreme.

Podrazumeva se da će da se prave dva modela, gde je Thunderbolt prioritet. Al, kako Miša reče, da proizvodna traka ne stoji... ;namig

Na Lightningu ima više posla nego na nekom warbird-u kakve sam pravio do sada. Ima par veoma bitnih stvari koje ako se ne ispoštuju, model ima da bude sav kriv...

Osnovna stvar je da se leva i desna strana centroplana sada u startu idealno poravnaju. Ako se i malo pogreši, kad još dodju uške, greška će biti još veća...
Druga veoma bitna stvar je deo izrade kad se postavljaju bumovi (trupovi) na centroplan. I oni moraju biti idealno paraleleni po svim osama...

Srećom na Internetu ima par veoma dobrih topika sa mnogo detaljnih slika kako su modelari pravili ovaj model, tako da uz te fotografije, i dobro planiranje šta, kada i kako da se odradi, P 38 ne bi trbao da bude problem.
Svakako je izazov...

Pozdrav i hvala

Mirče

Gatti.Gatozza:
Mene ovaj avion podseća na detinjstvo i igranje 1942 na automatu u lokalnoj buvari :) 

Sava:
1+2=3, znači Mirče pravi tri aviona, kako, pa zbir trupova tako kaže...a krila i ona broje i više modela. Srećno. Netreba toliko strepeti od gašenja jednog motora, kod ovog modela su dva vertikalca i svaki u osi jednog motora. Već sam pisao o našem iskustvu o dva motora ( Dornier Do 28 ). Jeste to manji model, ali da li je to prednost ili mana.
Napred i razmišljaj pozitivno, kao i uvek. Biće to prelep model. (work)  :)aplauz

Gabor:
Auuuu Mirče, lep poduhvat! Poznavajući tvoj tempo rada, mislim da za koji mesec model će biti u jednom komadu  mmmm

mtesa:

--- Quote from: Gatti.Gatozza on September 19, 2011, 10:23:23 PM ---Mene ovaj avion podseća na detinjstvo i igranje 1942 na automatu u lokalnoj buvari :) 

--- End quote ---

Takodje  :big smile :big smile :big smile :big smile

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version