RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Ziroli P 38 - Lightning

<< < (19/21) > >>

miša2002:

aerofly:
Sto kaze Nebojsa ako to i nije takozvana bronza mmmm ili neka druga vrsta farbe ali hromiranje svakako da nije..na kraju krajeva probaj Mirce na nekim delovima sa strane, postoje sada i lakovi raznorazni pa mozes uklapati visinu sjaja po zelji!

misha:
Firma cije ti sprejeve kupujes (HAPPY COLOR) proizvodi i sprejeve koji daju tri vrste metalnog izgleda.
Aluminijum (nije bas mnogo sjajan vec bas kao aluminijum), imitacija niklovanog (sija se kao ogledalo)
i treca varijanta je zlatna boja (takodje veoma sjajna).

Naravno, nisam probao da farbam, vec video uzorke.

miša2002:
Uh, tek sad sam video da sam "turio" slike bez teksta...
Koristio sam sprej "Aerosol ART", firma "DUPLI COLOR". Sprej za felne, a daje aluminijumski utisak.
Ima Al praha u sebi !
Prskao sam iz tri puta - tanko sa oko 30cm rastojanja, a treći put sa oko pola metra. Kad se osušila cca 24h, mekom krpom sam izglancao do sjaja na slici. Posle drugog sloja sam ispisao "A"- vidi se na gornjoj strani-desno, i na prednjoj-gore "2/1" itd.
Treći sloj sam prskao sa te daljine, da bi se na površini formirala "brašnjava" struktura Al praha koju je lako "upresovati" krpom...
Kad se postigne željeni sjaj, preprska se bezbojnim lakom. Ako se ne preprska, ponaša se ko aluminijum i ostaje trag na prstima.
Naravno, ako se ne radi treći sloj kao ja, onda se ne skida...
Probao sam i sjajni hrom sprej, od ove firme, i stvarno izgleda ko hromirano (ali bez one treće ruke) !
Nisam probao one što Miša pominje, ali mislim da je to isto to !
Hteo sam, ovih dana, da probam šta bi bilo sa onom bronzom za čunkove, ali je nisam pronašao u bližoj okolini. Mislim da bi moglo i sa njom, pogotovo ako bi se utrljala tamponom ? Ona 100% ima Al puder u sebi ! Ubeđen sam 100% da bi imalo efekta na "drvenoj" podlozi a i na podlozi od špric-gita.
Ako ti ne probaš, ja ću sigurno, jer bi mi ova "ambalaža" baš legla za ovo čudovište, koje je u toku izrade...  :mhm

soprano:
Imam jedno pitanje u vezi ovih hornova od vitroplasta.

http://i1117.photobucket.com/albums/k588/mirce5/mirce%206/35-3.jpg

Posto planiram ovakav sistem za pokretanje horizontalca na Zerou,da li je dovoljno,ako na napadnom delu ima dovoljno balze da jednostavno napravim useke gde ce to sve lepo da legne i da ulepim sa epoksijem.Mislim,da li je dovoljna ta balza ili mora da se radi jos neki vid ojacanja?

Hvala.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version