RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Ziroli JU 87 Stuka...

<< < (3/79) > >>

mirce:
E, pa evo reč dve i od mene...

Prvo, mislim da si Gabore napravio odličan potez kupovinom ovog kita.
Ima više razloga, model je veliki i atraktivan, nije težak za ovoliku veličinu, nije skup i komplikovan, tako da je savršena priča za prvi 100" veliki warbird.
Ne trebaju neki giga - mega servoi, skupi trapovi, pneumatski sistemi.

Ne treba prejak motor, velika većina modelara leti ovu Stuku sa Zenoahom G 62, a ima je čika Dule, ganc novu u kutiji čime si razrešio problem i oko nabavke motora i oko pouzdanosti istog.

Stuka leti lepo, profil je "debeo", znači model nije brz, kao što smo već rekli, lak je i ubedjen sam da ćeš uživati sa njim.

Ovakvi modeli, kad ih sam praviš, mnogo su kvalitetnije odradjeni. Svakom delu pridaješ pažnju, pa su mnogo su jači, čvršći i uz normalnu eksploataciju mogu da traju godinama.

Ako se nešto i desi, pošto si ga sam pravio, uopšte nije problem da se reparira, jer znaš šta si i kako radio...

Od mene imaš naravno svu moguću pomoć i tokom gradnje i tokom finiširanja.
Nadam se da ćeš ga, kad dodje vreme, sam poletati, ali ako ne i tu ćemo pomoći.

Ti imaš sve uslove da ga lepo "natanane" praviš, voliš da to radiš, a videćeš, otvoriće ti se potpuno jedan novi svet i na modelarstvo ćeš gledati drugačije, iz jednoh novog kreativnog ugla.

Ovo sam sto puta već rekao, pravljenje modela iz kita, pruža svakodnevno zadovoljstvo. Svaki put kad nešto uradiš, zalepiš, ošmirglaš, smisliš neki sklop, osećaj da si nešto napravio, osećaj zadovoljstva je sjajan...

Sedneš uveče pre spavanja pa pogledaš šta si uradio i bude ti lepo.

Misli su ti stalno zaokupljene "projektom", kako napraviti ovo, kako ono, imaš temu o za rašmišljanje, surfuješ internetom, gledaš kako su drugi to radili, nabavljaš delove, stiže neka roba, pišeš o svemu, ljudi te hvale... sve sama pozitivna energija...

A onda na kraju, posle sati, dana, meseca rada, kad sprava polet... Ima li šta lepše?

Radujem se ovom projektu, kao da ga ja pravim i znam da će ti ovo biti samo prvi u nizu ovakvih modela (ne pitaj me kako znam, rekla "kugla")...

Sve u svemu, ovo je samo početak topica o JU 87...
Biće ovo veoma zabavno...

Pozdrav

Mirče

Gabor:
Kad god imam malo slobodnog vrenema, tražim materijal za ovaj model. Malopre mi stigao mail od Alexe, i poslao mi je jedan link. Pa evo, da podelim i sa vama:

mirce:
Lepa Stuka, mnogo lepih detalja na njoj...

Zirolijeva je 1/5,3, znači malčicko je veća...

Pozdrav

Mirče

mirce:
Kit Stuke je danas Gabor odneo u Bečej...

Srećan rad... (pijemo)

Gabor:
Mirče, hvala!
Da, juče sam doneo kući Stuku, tj. kit od Stuke...
Pre nego što sam krenuo prema Bečeju, raširili smo planove, da pogledamo kako da počnem, šta da radim. Jedno je sigurno, da će biti male modifikacije nasprem plana. Radi se o tome, da na planu je krilo iz jednog dela, a pričali smo za Mirčetom, da i zbog prevoza ali i zbog skladištenja modela, možda bi bila bolja varijanta da se napravi centroplan fiksiran na trup, i posebno se naprave uške. To bi bilo zgodno i zbog toga, što točkovi dolaze baš u centroplan, pa bi bilo lakše sastavljanje i rasklapanje modela.Pošto sam bio "malo" umoran, posle radne akcije, samo sam sve ostavio u radionici

Još ne mogu da počnem radove, pošto nemam veliku dasku na čemu ću sastavljati delove. Nešto razmišljao da ako već uzimam dasku, a imam kući neki lom od gvožđa, napravimo jedan radni sto. To će biti napravljeno najverovatni tokom ove nedelje, pa posle polako mogu raditi dalje.

Nastavak sledi...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version