RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Ziroli JU 87 Stuka...

<< < (21/79) > >>

Gabor:
Dok tražim po netu još neka rešenja u vezi centroplana, radove nastavljam na horizontalcu... Na red je došao i pomični deo...
Prvo sam zakucao letve, a posle sam nalepio i rebra

Ulepio sam i ojačanja od balze, u šta ulaze šarke

Tu sam sad stao malo, jer nešto mi nije jasno. Kako vidite na slici, dve strane povezuje čelična šipka u obliku slova U. Kako piše na planu, između prvog i drugog rebra treba da se ubaci blok od balze, u šta ulazi šipka, a plankiranje se radi sa šperom... Ili sam ja nešto pogrešno shvatio  mmmm

Dok se i tu nađe odgovor, radove sam nastavio na flapsu i eleronu leve uške...
Po planu, na letvu od 6x6mm balze se samo nalepe rebra isto od balze, debljine 2.5mm.  Ja to nisam tako uradio. Prvo sam označio gde dolaze rebra, pa sa malom turpijicom sam usekao letvu. Tako sam mogao rebra sigurnije ulepiti u letvu. Mislim da su ovako ipak jači oni spojevi. Spoljna rebra sam radio sa balzom od 3mm.

mirce:
Sve si dobro shvatio... Povezivanje radiš kao što je na planu.

Pozdrav

Mirče

Gabor:
Na pokretnom delu horizontalca između prvog i drugog rebra treba skroz da se zatvori. Tu ulazi čelična žica u obliku ćiriličnog slova P što povezuje dve strane. Kao što piše po planu, ulepio sam šper debljine 1.5mm

Proverio sam visinu letve i rebara a zatim sam nalepio plank od balze 1.5mm

Gabor:
E, pošto sam završio radove na CAP-u i na Extra-i, nastavljam sa Štukom...
Još pre neko veče sam ulepio blok od balze u šta će da ulazi čelična šipka u obliku ćiriličnog slova P

Juče sam usekao šarkice, od čega ide ukupno šest komada. Obeležio sam sredivu letve

Prvo sam ih usekao u fiksni deo

Označio i isekao sam mesta i na pokretnom delu

Ovako izgleda kad su spojeni

Gabor:
Nakon što sam isplankirao donju površinu pokretnog dela horizontalca...

... odšmirglao sam višak planka.

Napravio, tj. odšmirglao sam i višak letve na pokretnom delu, gde dolaze šarke. Ugao sam uzeo sa plana, ali mislim da neće biti potrebe za ovolikim otklonom

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version