RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Ziroli JU 87 Stuka...

<< < (33/79) > >>

Gabor:
Čiode su povađene...

... površina je grubo prešmirglana

misha:
kako li ce tek izgledati posle finog smirglanja?  :)aplauz

Gabor:

--- Quote from: misha on November 17, 2012, 12:18:19 AM ---kako li ce tek izgledati posle finog smirglanja?  :)aplauz

--- End quote ---
Mišo, nadam se još bolje  :big smile

Radove nastavljam na horizontalcu...
Pošto u nos modela ide i anlaser, razmišljao sam da servo horizontalca (i težište bi najverovatnije zahtevao plus tegova na repu) stavim baš u fiksni deo horizontalca...

... za to imam još jedan razlog, a to je da na tom delu trup nije dovoljno širok, da bi stao servo i da izviri samo krak servoa.

Tu bih pitao vas, iskusnije, koliko je ova ideja dobra?  mmmm Gledao sam postove o Stuka, na inostranim forumima, ali nigde nisam video da su ugradii servo baš u horizontalni stabilizator...

presko:
Ne postoji nijedan razlog da ne uradiš baš tako. Sa fotografija vidim da imaš dovoljno mesta, a to je jedini ograničavajući faktor. Bitno je da se ramenjače ne oštete. Ako mogu servoi od krilaca da se montiraju u krila, zašto ne bi mogli servoi od krme visine da se montiraju u horizontalni rep.

Gabor:

--- Quote from: presko on November 18, 2012, 09:52:13 PM ---Ne postoji nijedan razlog da ne uradiš baš tako. Sa fotografija vidim da imaš dovoljno mesta, a to je jedini ograničavajući faktor. Bitno je da se ramenjače ne oštete. Ako mogu servoi od krilaca da se montiraju u krila, zašto ne bi mogli servoi od krme visine da se montiraju u horizontalni rep.

--- End quote ---

Preško, da, mesta ima dovoljno. A servo ne bih fiksirao na rebro, ili na ramenjaču, već na poklopac (tako ću i u krilima npr.).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version