RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Ziroli JU 87 Stuka...
Gabor:
Pa Mirče, ja ne znam kako to... mmmm Ja sam to naučio od jednog modelara iz Novog Sada, a zove se Miroslav Terzić... Možda ga i poznaješ?! :hehe
Gabor:
Ulepljena je šper ploča u prednju stranu kutije motora...
... sa unutrašnje strane uz sastave ulepio sam letvice
Na horizontalnom stabilizatoru isplankirao sam deo oko poklopca servoa
Kad se osušio lepak proverio sam gde treba da ulepim male blokove da bi stabilnije stajao na trupu...
... što sam i uradio
Još treba da isečem parče što će da ga drži iznad uzdužnih letvica trupa...
... naravno, sa obe strane, i da se naprave otvori na kojima ću provući produžne kablove od servoa. ..
Gabor:
Nalepio sam male letvice od balze od čega ću da napravim oblik donje površine horizontalnog stabilizatora
Preko vikenda dosta sam radio na modelu, tačnije na krilu, tj. centroplanu i na uškama... Bilo je potrebe za ne malo mozganja kako, šta rešiti... U subotu je rešena leva strana, a juče sam odradio i desnu ušku...
Prvo sam ulepio gornje, prednje ramenjače, letve
Zatvorio sam zadnje strane prednjih letvi, na šta treba da se našrafi kućište bajoneta
Isekao sam rebro i na centroplanu, i na uškama gde prolazi aluminijumski bajonet. Tu sam izgubio dosta vremena dok sam našao dobar položaj i kućišta bajoneta i samog bajoneta. Kućište treba da se fiksira pomoću četri šrafa, dok bajonet sa dva šrafa. Oko bajoneta ću ulepiti letve od špera, za svaki slučaj :jaki:
Danas sam odsekao one krakove sa centroplana...
... i došao je taj momenat, da spojim uške na centroplan pomoću bajoneta...
... i trenutak istine, da li je oba kraja krila na istoj visini od podloge
Znači, u milimetar (yay)
Ako je već krilo bio u komadu, postavio sam trup, horizontalni-, i vertikalni stabilizator
Gatti.Gatozza:
sad već može da se pogodi koji je avion u pitanju :) lepo napreduješ ()-()
mirce:
Ne znam kako, ali nekako mi je promakao ovaj topic o postavljanju bajoneta...
Meni ovo izgleda skroz OK, pogotovo što su krila pod istim uglom.
Gledajući slike najviše mi se svidja "ogroman" ugao uški, sa kojim će Stuka imati veliku stabilnost u letu.
Al' će to biti modelčina... Baš sam srećan da sve tako lepo napreduje i da ga tako pedantno radiš.
Pouzdano znam da ima još par lepih projekata baš velikih modela, koji se rade ili će se raditi sa planova (Piper Cub od 2700mm raspona krila, Beaver od 2450mm raspona)...
Radujem se tome i nadam se da će se pisati kako napreduju radovi na tim modelima...
Ajde Gabore, samo napred...
Nego, šta su ti vizije, planiraš li prvi let tokom 2013-te?
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version