RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Ziroli JU 87 Stuka...
mirce:
He, he... Čudna neka Stuka...
miša2002:
(zid)
--- Quote from: mirce on March 20, 2012, 12:09:08 PM ---He, he... Čudna neka Stuka...
--- End quote ---
Tako kugla predviđa. Čista simetrija, da se ne naginje prikolica na jednu stranu! He, he :angel
(kush) Mada, ko zna, možda je to sledeći ? (yay)
Istraga u toku... 0e
Šalu na stranu,
@Gabore
Po meni, ovo je pravi izbor veličine za početak pravog skala modelarenja, a model je dovoljno i atraktivan i jednostavan za gradnju, a poreklo plana i delova, garantuju krajnji uspeh. Naravno, sve to zavisi od tebe i "vremenskih uslova" !
Mogu ti reći, da mi je drago što si se odlučio za ovu vrstu gradnje, a ne za neki ARF ili RTF. Možda ćeš, u nekoj računici, doćt da bi ti ono bilo jeftinije, ali, veruj mi, nije, samim tim što zadovoljstvo gradnje i onoga posle, nemože da se plati tj kupi... O krajnjem kvalitetu je apsurdno govoriti, u prevodu, verujem da ćeš ovo odraditi kako treba, samo ne žuri i daj sebi bar dve godine roka...
Verovatno se mnogi ARF-ovci i RTF-ovci neće složiti s ovim stavom, ali to je već stvar shvatanja reči "modelar" !
Konstruktor-modelar je vrh, ali to već izlazi iz okvira "običnog" hobija...
Pozdrav
Miša
Gabor:
@miša2002, hvala! ()-()
Kad sam počeo da se bavim RC temom, rekao sam da neću praviti ništa, samo ću leteti male, fabričke modele... E sad, posle ovih 3-4 godine stav prema RC temi mi se promenio , tako da... Uzimam alat, materijal u ruke i (work)
Gabor:
Nešto mi je stiglo od materijala, a gotov je i radni sto. Ovih dana možda "položim" ramenjaču, i polako počnem da poređam rebara...
Prvo ću najverovatnije da raspodelim sve delove po oznakama, i da isečem delove koja nisu ispala posle laser-a...
Gabor:
Znači, počelo je...
Postavio sam na sto plan od desnog krila i prekrio sam ga sa providnom folijom
Poređao sam potrebne delove
Donju ramenjaču, i letvicu od balze, koje će da vodi zednje delove rebara, zbog vitoperenja krila, zakucao sam za radnu površinu
Iako je već bilo kasno, poređao sam rebara, da vidim kako sve to izgleda ( još nisam ih zalepio )
Kako sam već pisao, plan je nacrtan tako, da je krilo od jednog dela, a ja ću napraviti da se razmontiraju krila na dve strane...
Postavio sam i dva poprečna rebra, što bi trebalo da fiksiraju obe strane krila, da vidim gde treba da se odseku. Na prva tri rebara u krilima, trebalo bi da prolaze i poprečna rebra, čak i mesto im je isečeno
Prvo sam mislio da ih odsečem, a parče ipak ubacim, da služi kao ojačanje. Možda bi bilo bolje da to uradim samo na zadnjoj strani rebara, jer na prednju stranu svakako treba da napravim "kutiju" gde će da uklizi bajonet.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version