RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Ziroli JU 87 Stuka...

<< < (48/79) > >>

Gabor:
Pošto neke postove postavljam i na druge RC forume, kolege sa mađarskog foruma su mi obratili pažnju da nisam trebao pokriti ceo plank sa akril gitom... Nakon provere na još par mesta video sam da sam pogrešio  :sljus  Mirče mi je rekao redosled slojeva nakon planka, ali izgleda da tu nešto nisam dobro razumeo. Znači uzeo sam šmirglu i posle sat i po uspeo sam da stignem do planka...

I to je bila samo jedna strana. Pošto ruke već nisam osetio, nalepio sam letvu sa prednje strane krila, od čega treba da se oblikuje napadna ivica

Sutradan sam odšmirglao i drugu stranu krila...
Letvu, od čega ću obikovati napadnu ivicu, prvo sam odšmirglao do planka...

... a zatim ga oblikovao

U sledećem koraku napravio sam male blokove od balze, što sam nalepio na krajeve krila...

... što sam i obradio, prvo sa Dremelom, a posle ručno sa šmirglom

Oblikovanje se nastavlja...

aerofly:
Nisam razumeo gde si pogresio..jel je akril kit stavljen da bi se poravnalo krilo ukoliko ima negde pregiba I radi manjeg utroska smole ako je tako nesto u planu?

Gabor:
Pa da, zbog toga je stavljeno. Samo ne koliko sam ja stavio  :sljus Ja sam se iznenadio kad se osušio, koliko je to debelo i čvrsto...

sova:
znaci greska je samo u tome sto si ti sam sebi stvorio posao i vise smirglao,druge greske nema??

Gabor:
Na sreću, da...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version