RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Ziroli JU 87 Stuka...
Gabor:
Na pravim avionima Ju-87B, gde se prelama krilo, treba da dođe jedno uzdužno ojačanje. Od 10mm debele balze isekao sam oblik krila...
... što sam nalepio, a kasnije i oblikovao
Gabor:
Nakon pomoći kolega sa stranih foruma, u vidu fotografija pravih aviona, počeo sam sa oblikovanjem krajeva horizontalnog stabilizatora. Kad sam sve odradio, video sam da nisam dobio potrebnu debljinu i oblik kakav sam želeo...
... pa sam odšmirglao taj deo. Nalepio sam deblje parče balze od čega sam već mogao izvući potreban oblik
Obeležio sam sredinu horizontalnog stabilizatora, da bih znao dokle treda da ga odšmirglam. E, sad mi se već sviđa izgled krajeva
tibeteagle:
Bi će jako aerodinamikus. :jaki: Samo će ti ove izbočine i podupirači jako smetati pri oblaganju. mmmm To je trebalo da se reši tako, da se posle montira ili zalepljuje. Neka. Prvi model je da se uči. Baš si izabrao. :big smile
Gabor:
T.E., znam, ali volim da se pozabavim sa takvim, sitnim, preciznim stvarima. Ne da ih nemam na poslu dovoljno, ali... :big smile Par njih je već pitao, kako mogu da imam toliko stpljenja, što ne završim već jednom ovaj model?! Ne žuri mi se sa modelom. Neke stvari sam radio dva puta, pa bolje da radim sporije ali sigurno. A što se tiče nekog redosleda namontiranja detalja, to ću sad naučiti, sigurno. Mada mislim da kod svakog modela to drugačije ide (work)
Gabor:
Pošto sam drvenariju završio na repu modela, mogu da ga presvlačim sa staklenom tkaninom - epoxy smolom. Pre nego što sam počeo, izmerio sam model
Prvo sam uradio gornje površine horizontalnog stabilizatora i desnu stranu vertikalnog stabilizatora
... par dana kasnije i donju površinu i levu stranu
Opet krilo... Na oba krila treba da se nagradi kućište mitraljeza. Prvo sam napravio unutrašnji deo na šta sam nalepio malu letvu. Ta letva prolazi kroz plank i nalepio sa ga na unutrašnji deo napadne ivice
Kućište sam napravio od balza letvica
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version