RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
Ziroli JU 87 Stuka...
Gabor:
Točkovi i stajni trapovi svakako. Gaće točkova isto mogu skinuti ali malo teže. Morao sam fiksirati sa više strane jer je imao velike vibracije, nikako nisam mogao drugačije da rešim.
mirce:
Trapove fiksiraš kroz plastike?
Treba samo misliti "unapred", ako se u visokoj travi ili nekim drugim slučajem oštete navlake na trapovima i točkovima, kako ih skinuti. Zato pitam da li se mogu odvojiti od krila?
Sem toga, ako je udarac jak odvaliće se kompletan plank krila sa sve tim navlakama.
Naravno, svi se nadamo da do takvih situacija neće doći, ali dešavaju se (nažalst), pogotovo na grbavom i kratkom terenu na kojem mi letimo.
Za sada super izgleda...
(pijemo)
Gabor:
Da, trapovi se posebno skidaju. Onaj box pored gaća točkova je napravljen baš zbog toga, da bih imao pristup šrafovima stajnih trapova. Što se gaća tiče, drže ga 3 šrafa za blok na krilu. Protiv vibracije, koristio sam onaj vrući silikon. Probao sam, ako dođe do nekog jačeg pritiska onda popušta, znači ne bi trebalo da "vuče" sa sobom plank i sve ostalo. Ali kako si i pisao, nadamo se da neće doći do tog momenta.
Moraću i skratiti malo te gaće. Barem za 10-12mm, da ne bi se vuklo po travi. To ću uraditi tek kad namontiram sve u model, pa kad vidim koliko legne pod težinom. A moram misliti i na momenat kad sleti i dodirne pistu, pa kad stisne oprugu (amortizer), da ne bi onda došao do dodira sa travom, pistom.
Gabor:
Obrađeni su koreni gaća stajnih trapova i napravljeni su poklopci servoa
Korak po korak, poklopci sa servoima dolaze na svoja mesta
Pošto je došlo kraj radova na krilima, mogao sam da ga pripremim za lepljenje panel linija i nitni koje mi je odradio Mirče, u Senćanskom modelarskom kombinatu. Nakon detaljnog pregleda površina, opet sam naneo jedan tanak sloj špric gita
Gabor:
Izvučeni su panel linije, sad sledi ono, malo pipavije posao, lepljenje nitni
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version