RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Ziroli JU 87 Stuka...

<< < (9/79) > >>

disljenko:
Gabore mozda ne bi bilo lose da krenes od gradnje trupa pa tek onda krila....

miša2002:
Pošto si definitivno odustao od jednodelnog krila, trodelna varijanta ti je najbolja, samim tim što je i mnogo lakša za izvođenje od dvodelne. Kao što sam ti i telefonom rekao, na mestu razdvajanja tj spoja, obavezno moraš udupliti rebra i bilo bi preporučljivo da budu od špera 4mm ili avio od 3mm, kao i rebra na krajevima bajoneta...
Komandne površine su ionako nezavisne od krila i njihovo "kačenje" nije nikakav problem. Čak i njihovo nastavljanje u celinu na delu gde se razdvaja krilo i centralni deo krila, koji je fiksiran na trup tj centroplan.
Složio bi se s disljenkom, ostavi krila za kasnije i uradi prvo trup-centroplan i deo krila koji ide na njega, pa tek onda krajeve krila.
Kopiraj i pošalji mi ono što smo se dogovorili.

Pozdrav
Miša

mirce:
Pošto je svadi deo modela zaseban, uopšte ti nije bitno kojim ćeš ga redosledom praviti. Možeš prvo praviti krila potom trup, repne komande ili obrnuto, apsolutno nije bitno...

Za sada, najbitnije je da svaki deo napraviš najpreciznije koliko možeš, a fina upasivanja će se svakako raditi "u hodu", naknadno, kad dodješ u te faze.

Važan deo gradnje će biti spoj centroplana i uški, ali to nećeš definitivno moći napraviti dok ne dobiješ bajonete.
Važno je i dobro napraviti nosač stajnog trapa. Ideja ima, a kako će se odraditi, nemoj da brineš.

Samo napred i sve slikaj. Te slike su tvoja modelarska referenca i niko ti neće moći kazati ni ovo ni ono, jer sve što si radio imaš dokumentovano, do zadnjeg detalja...
Slike će ti jednog dana biti bitne i kad budeš prodavao model...

Ajde, samo napred...

Pozdrav

Mirče

miša2002:
Pazi da na kraju ne ispadne ovo

Doduše i to je Štuka !

Gabor:
Ovo mi se sviđa...

Znači sirenu moram da stavim uz model  :mhm

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page