RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Ziroli JU 87 Stuka...

<< < (10/79) > >>

Gabor:
U subotu spakovao sam centroplan u auto, i svratio do Novog Sada u Kombinat. Uz šolju kafice, sa Mirčetom smo pogledali šta da budu sledeći koraci izrade...
Kako sam već i pisao, u svakom slučaju ostajem pri rešenju da se skidaju uške krila sa centroplana. Tu smo brzo odlučili da prvo rebro bude od špera 3mm, te da rebro od balze izvadim i da ga isečem od topolovog špera...
Druga tema je bila, kako da rešim stajni trap, tj. kako da napravim ojačanja ili ležišta za stajne trapove. I tu se jasno primećuje Mirčetovo iskustvo jer je vrlo brzo našao odgovor na pitanje...
Bilo je tu još dosta pitanja sa moje strane, a da nisam našao odgovore po netu...

Zbog ukupne težine modela, već na početku nije loše da se olakšaju neki delovi. Tako je i sa rebrima centroplana. Prvo sam obeležio gde treba da budu ti otvori...

... pa sam ih izbušio

Pažljivo, bez velikih oštećenja, uspeo sam da izvadim prvo rebro uške

Na parče špera precrtao sam rebro, sa potrebnom modifikacijom

Gabor:
Prvomajske praznike, sa porodicom proveli smo u jednom severnom gradu u Mađarskoj. Eger je mesto možda malo manji od Novog Sada. Na mađarskom forumu sam dopisivao sa kolegama modelarima iz tog grada, pa sam iskoristio priliku da se i lično upoznamo, i da vidim kako oni lete, šta imaju u svojim flotama. Razlog što u ovu temu pišem sve ovo je Stuka od kolege Tamaša. Razmah krila je 2032mm, i leti sa motorom RCG30. Pošto smo tog dana bili na jednoj jednodnevnoj eskurziji, malo kasno smo stigli do livade, gde oni lete, pa sam model uspeo da vidim samo na zemlji

(slike mi je on naknadno poslao, nisam lično slikao)

A sad malo u  (offtopic), da ne otvaram novu temu...
Pričali smo i o WARBIRD DAY-u i rekao je da će najverovatnije doći. Od modela što će da donese, podrazumeva se ova Stuka, kao i P82 Twin Mustang sa 2x OS FS 40 motorima...
Kako su pričali, ovaj teren koriste od nedavno, jer na sportskom aerodromu su im zabranili pristup. Zaboravio sam da slikam okolinu, što je prelep  :sljus Košenje trave isto rešavaju sami, sa mali benzinskim kosilicama. Tog dana, njih četvoro je bilo na livadi

Pa da idemo redom, sa leva:
-Tamaš trenutno leti Telink SU-29, u izradi ima Pitts od 2m razmaha
-Mene već znate  :hehe
-Tamaš (drugi) leti Stuku i P82 Twin Mustang, ima još po koji model od deprona. Inače i on je imao Extru260 od H9, tako da imali smo dosta zajedničke teme
-Janoš leti isto modele depronce
-Cikkcakk(ime nisam uspeo da saznam) je novajlija, tek ulazi u RC priču

Inače, kako su rekli, u svaka doba godine smo pozvani, ne samo na letenje, već i da pogledamo taj prelep istorijski grad i da probamo njihova vina. Ja nisam obožavatelj vina, ali posle deset godina (onda sam bio zadnji put tamo), opet sam svako veče popio po koju čašu. O pasulju sa kolenicom ili o gulašima bolje da ne pričamo...

A da se vratimo temi o mojoj Stuki... Ovih dana namerno sam batalio radove, hoću da sačekam da mi stigne bajonet, pa da nastavim sa radovima.

Gatti.Gatozza:
ova štuka je verovatno najlepši WW2 model koji sam video.  savršena je.

Gabor:

--- Quote from: Gatti.Gatozza on May 07, 2012, 05:15:57 PM ---ova štuka je verovatno najlepši WW2 model koji sam video.  savršena je.

--- End quote ---

Veruj mi, nije... Ja polako skidam sa neta slike, rešenja, pa kako napredujem sa modelom, tako ću i to postavljati. Imaš kolor šema, da se u****š  :mhm A detalji.... ludilo... Ova kategorija je, kako je Mirče već rekao,napisao jedna od najlepših. Model možeš napraviti od najprostijeg, pa do nekih perverzija... Sve je individualno...

disljenko:
Lepo lepo, stuka je dosta lep model tu nema dileme. Jos kad znamo da ce imati i imitaciju skala sirene...ufffff. Nema zurbe i samo napred. Pozzzz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version