RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Extra 260 27% H9

<< < (23/30) > >>

tibeteagle:
Ler gas je mali  mmmm  Nemoj hvatati plavog pegaza za grivu (sörény), kada ga uzjašeš, jer je deo iza kabine tanko plankiran.
Zabij jedan kolac iza modela i zakači sa širokom svilenom trakom da ne ošteti model. Tako možeš i statičku potisnu silu da meriš sa vagom za pecaroše.
 ;namig

Gabor:

--- Quote from: losmi on May 07, 2012, 10:55:41 AM ---Super radi,a sto mu ne probas pun gas na snimku nisam video kako radi pod punim gasom?

Pozdrav!  ()-()

--- End quote ---

Biće i punog gasa...

--- Quote from: baboher on May 07, 2012, 12:46:39 PM ---Extra je extra  ;)
Bravo ti ga bravo...
Ali ajde ako vec nisam bio kod prvog paljenja motora sacekaj me da vidim prvo poletanje...
Moze???

--- End quote ---

Zavisi kad će se to desiti...

--- Quote from: tibeteagle on May 07, 2012, 12:53:17 PM ---A ja sam čuo da je ler gas još veliki za ovoliki motor mmmm I nemojte hvatati plavog pegaza za grivu (sörény), kada ga uzjasete, jer deo iza kabine je tanko planirani deo.
 ;namig

--- End quote ---

Ler je posle malo doštelovan... Sa nogama je pridržan model, sa trupom smo bili nežni  ;namig

Gabor:
Iako sam karburator namestio po uputstvu, ler gas nije hteo da se smanji. U subotu, kad sam išao do Čeneja na letenje, poneo sam i Extru sa sobom. Čika Dule mi je bio od pomoći oko finog štelovanja motora. Ipak, iskustvo je iskustvo  :mhm

U nedelju model sam odneo i do Beograda, gde sam zamolio Marka da pregleda model, otklone, motor. Dobio sam zadatak od njega, šta kako da namestim

Radovi su u toku...

Gabor:
Danas na Čenejskom aerodromu obavljen je "maden flight". Vreme toplo i bez vetra...

Sa modelom sam napravio dva starta. Prvi put motor nije hteo redovno da radi na visokim obrtajima, pa sam ga sleteo posle dva kruga. Skinuo sam kapotaž, pa smo ga malo doštelovali. Opet sam sastavio nos modela i sledeo je drugi start. Ler gas je bio dobar, kao i visoki obrtaji, ali u srednjem režimu je nešto štucao. Trebaću i elisu da promenem na veći korak. Staviću drvenu, 22*10, i mora da padne još po koje štelovanje. Ako izuzmemo ovaj problemčić, onda sa modelom sam više nego zadovoljan. Otklone sam namestio po uputstvu i model leti lepo, stabilno. Dual rate nisam ni probao, to tek nakon doštelovanja i kad se naviknem na model. Sa sletanjem modela sam isto zadovoljan, lepo reaguje na male korekcije...
Snimak sledi...

zajo:
ALLLEELUUJAAA!!!
Cestito Gabore, nevalja puno stimati motor dok se ne razradi 20 litara.
 ()-() ()-() (pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version