RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Extra 260 27% H9

<< < (9/30) > >>

Gabor:

--- Quote from: saxpg on February 22, 2012, 09:35:41 PM ---Gabore, mislim da je balza mekana za popunu rupa i da ce se od vibracija opustiti nosaci motora koji tu treba da se drze, Ako je veliki posao da zamenis prednju plocu, pokusaj da preko nje zalepis jos jednu plocu od avio spera bar 3mm debljine.

--- End quote ---

Po preporuci više iskusnih modelara, povadio sam čepove od balze i napravio sam čepove od tvrdog drveta, šta sam ulepio sa epoxy smolom. Kad odstranim višak, celu plošu ću da prelepim sa staklenom tkaninom i epoxy smolom...

Dok se suši lepak, probušio sam elisu

Posle probe kako leži na osovini od motora

skinuo sam ga i proverio sam balans

nalepio sam parče trake da vidim kolika je razlika

Pošto nije bilo puno razlike, sa teže strane, koristeći šmirglu, skinuo sam malo. Polako i pažljivo sam skidao i često proveravao, da ne preterujem ili da ne bih slušajno napravio neke brazde po površini elise...

Gabor:
Poravnao sam "firewall"

i probušio sam rupe za šrafove od držača motora. Sa dva šrafa namontirao sam i motor, da proverim da li stoji kako treba

E, sad pomagajte! Pokušao sam da se snađem u uputstvu, ali nisam našao precizan odgovor... Da bude jasnije šta hoću da pitam, slikao sam detalj, a pitanje je redosled šrafova i podloški

Da krenemo iz pravca prema "firewall"-u : šraf, feder platna, motor, stubić što drži motor, podloška, šper ( "firewall"), podloška, feder platna, šraf
Po crtežu i tekstu, ovako sam shvatio. Ako nešto ne valja, molim vas da mi napišete. Hvala unapred!

zajo:
То је то, баш као на слици. Можеш да ставиш екстра подлошку ако очеш, писао сам рание,

mirce:
Zajo misli, ako sam dobro razumeo, da do drvenog fire wall-a staviš širu podlošku da bude veća površina naleganja.
To nije "hrdjavo" da odradiš jer se vremenom odtojnik, od vibracija, utisne u fire wall...

Pozdrav

Mirče

Gabor:
Zajo, Mirče, hvala!
Biće tako urađeno.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version